Skocz do zawartości
klis

Laptop 13 Cali Za Około 3000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie :)

Przeglądnąłem kilka forum związanych z tą tematyką, jednak taka lektura wcale nie pomogła mi się zdecydować ;)

Szukam laptopa dla kobiety w cenie 3000pln +/- 200. Będzie towarzyszył codziennej pracy, związanej z pokonywaniem czasem znacznych odległości samochodem. Zależy więc na tym by był możliwie lekki (~2kg) i mały (~13,3'). Jego użycie ograniczy się do poczty, Internetu, pakietu office i czasem jakiegoś filmu (DVD, divx, bez BlueRay) czy posłuchania muzyki (mp3). Żadnych gier.

Oczekiwałbym szybkiej, bezproblemowej i bezawaryjnej pracy (ważne z racji, że cały dysk będzie zaszyfrowany) i w miarę długiej pracy na baterii. Jako, że z laptopa będzie korzystać kobieta, niemałe znaczenie odgrywa jego wygląd..

Obowiązkowo wifi, express card (dla blueconnect), przyda się bluetooth, a i czytnik kart byłby miłym dodatkiem.

Pewnym plusem byłaby możliwość podłączenia go do dużego TV LCD przez hdmi, gdy komputer stacjonarny w domu będzie aktualnie okupowany, jednak jest to tylko opcja, a jako zdecydowany priorytet stawiam szybkość i niezawodność przy zastosowaniach typowo biurowych.

Dodatkowym atutem będzie jakość obrazu i długość pracy na baterii..

Znalazłem:

Toshiba Satellite U400-12P Intel Core 2 Duo T5750 3GB 250GB 13,3

IBM Lenovo ThinkPad SL300 Intel Core 2 Duo T5670 2GB 160GB 13,3

jednak jestem otwarty na inne propozycje

Pozdrawiam,

Piotr :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi