Skocz do zawartości
gomis

Internet Się Zawiesza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na początku chcę przeprosić jeśli wrzuciłem temat do złego działu, bo nie wiem do czego można mój problem zaliczyć. Otóż korzystam z usługi neostrada tp 512 i modemu ZXDSL 852. Przed zmianą komputera było wszystko ok, lecz gdy wymieniłem go na nowy zaczęły się problemy. Po pewnym czasie od jego włączenia, internet jakby się zawieszał, gdy chcę go odłączyć okienko statusu się zawiesza, i nie odpowiada. Dodam że do łączenia z internetem używam programu autoconnect i on również się zawiesza. Co można z tym zrobić? Dodam że szukałem już odpowiedzi na to pytanie, lecz nic nie rozwiązało problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

modemu ZXDSL 852

Witam w klubie tech "modemów". Trzy, czy dwu diodowy?

Na początek wywal cały stuff od Neostrady ( te okienko do łączenia ). Zainstaluj same sterowniki do modemu i utwórz własne połączenie ( poradników na google cała masa ). Mi to pomogło - nie rozłącza i jest stabilnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nic to nie dało :( Internet dalej się zawiesza. Ale zaniepokoił mnie log z autoconnect, z początku łączenia. Wiem że każdemu zaraz po włączeniu komputera, autoconnect łączy z internetem, a u mnie chwile to trwa. Oto log z autoconnect

20:22:24  Nawiązywanie połączenia: neozdrada20:22:24  Łączenie: Port otwarty20:22:24  Łączenie: Wybieranie numeru20:22:29  Nawiązywanie połączenia: neozdrada20:22:29  Połączenie nieudane - Numer tego połączenia jest już wybierany.20:22:31  Łączenie: Połączono ze zdalnym komputerem20:22:31  Łączenie: Negocjacja połączenia20:22:31  Łączenie: Weryfikacja nazwy użytkownika i hasła20:22:49  Łączenie: Logowanie zakonczone20:22:49  Łączenie: IP - 95.49.214.45

Najbardziej dziwi mnie ta linijka

20:22:29  Połączenie nieudane - Numer tego połączenia jest już wybierany.

Czy to coś dziwnego?

Edytowane przez gomis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi