Kotan Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 siema. Ktory dysk Byście polecili do płyty gigabyta GA EX 58 Extreme i procka Core i7?? zalezy mi na wydajności oraz ciszy. Potrzebuje dwóch dysków 500GB i 1 TB albo 1,5 TB. milo by było gdyby Dyski mogła pracować w pionie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 (edytowane) siema. Ktory dysk Byście polecili do płyty gigabyta GA EX 58 Extreme i procka Core i7?? zalezy mi na wydajności oraz ciszy. Potrzebuje dwóch dysków 500GB i 1 TB albo 1,5 TB. milo by było gdyby Dyski mogła pracować w pionie.np. 2 x WD 640GB - WD6400AAKS - system 1 x WD 1TB - WD10EADS - magazyn Edytowane 2 Kwietnia 2009 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Do takiego kompa brałbym Caviar black Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 re up: Ja po dlugich bojach poszukiwania dyskow doszedlem do wniosku ze licza sie tylko dwa WD 640 Caviar Blue lub Caviar Blacj (AAKS / AALS) Pierwotnie mialem do kompa w syg brac wlasnie 2x takie dyski i stawiac je w RAID 0. Jednakze po przeczytaniu co nieco o SSD zmienilem zdanie i jestem gotow wydac tego tysiaka za vertexa, bo roznica jest ogromna w tych kwestiach ktore mnie interesuja (multitasking, dzialanie na wielu aplikacjach jednoczesnie) Co do backupu to tu niemam zdania :) U mnie backupowym dyskiem stanie sie prawdopodobnie wlasnie wd640. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 mam WD Caviar Black 1tb na dane i jestem bardzo zadowolony, nie mniej jednak brałbym na twoim miejscu np. Raptora 150GB , później ewentualnie mógłbyś dozbierać na nowego do RAID-a . Albo jakiś SSD pod sam system + najważniejsze programy. (różnica w działaniu Windy, startu programów jest b.duża). A dysk 500GB itd, przeznaczyć jako nośnik danych. Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 wlasnie chyba w druga strone, bardziej licza sie wlasne odczucia i "zauwazenie" odczuwalnych zmian w predkosci dzialania, przynajmniej mi sie tak wydaje. Co mi z syntetykow w ktorych jeden dysk wyprzedza drugi etc, jak potem czytam komentarze ludzi ze dyski padaja :) To raz, a dwa wazniejszym jest by pracujacy na takim czy siakim dysku odczul na wlasnej skorze roznice, wtedy mozna porownywac w praktyce a nie tylko w teorii. Syntetyki znajdziesz pozatym na necie, a na forum pyta sie o osobiste odczucia/doznania/opinie/zdanie forumowiczow :) Mi tam bardzo pomaga jak ktos napisze mam taki dysk/procek/ram/kobiete jak ty i jestem zadowolony bo tak/siak/naopak ... ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...