mobot Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 witam mam maly problem. niedawno dorwalem dosc fajnego celeronka 347 z zamiarem pobawienie sie przy di. wiec zapakowalem go dzisiaj na plyte zeby zoabczyc czy wszystko ok. a tu zonck. proc uruchamia sie, tyle przy jednej kosci ramu tj, mam kilka zestawow ramu [dzialajacych] ale przy celeronie chodzi tylko jedna kosc. probowalem chyba wszytkie kombinacje. caly czas kochany 'det dram'. po drugie, komp wstaje tylko na deflautowych ustawieniech. zadna zmiana w biosie nie wchodzi w gre. po f10 komp sie resetuje ale juz nie wstaje. procedury dochodza do 'setup'u' i freeze. dopiero do resecie cmosu komp sie uruchamia. jezeli sie uruchomi wszytko chodzi stabilnie. proc jest prawidlowo wykrywany, przechodzi orthosa. sprawdzilem cepa na innym mobo i jest ok. chyba maximus wybrzydza. przy e8400 nie ma najmniejszych problemow, ram dziala, nie ma uporczywych freez'ow przy starcie. jutro pobawie sie we flash biosu. a jak nie to sprzedaje to padlo i kupie cos nowego. jakies pomysly. co moze byc winowajca. na wszelki wypadek: zasilka daje rade :P z gory dzieki za pomoc pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Chipsety od P35 wzwyż nie oficjalnie nie obsługują FSB133, może odpali, a może nie. Jak jest dobra sztuka, można próbować BSEL moda (wtedy będzie odpalał 23x200), albo kupić coś na P965 (lepsze wyjście). Ja osobiście polecam drugą opcję, bo sam tak zrobiłem. Ile robi ten celek? ;) Ja mam takiego co robi 5,50GHz @ AC i 7,36GHz @ LN2 (valid) ale to jeszcze nie koniec. Jak masz jakieś pytania, to wal na PW :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 (edytowane) dzieki za odpowiedz. i wszystko jasne. heh nastepny wydatek. no chyba ze znajde np commando za >200 ew. dfi infinity. masz propozycje jakiejs dobrej plytki? pzdr Edytowane 4 Kwietnia 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 (edytowane) Ja mam p5b deluxe, razem z modami itp. wyszła mnie ok. 200 zł, z tym, że ma niesprawne USB (musiałem kupić kontroler). Tylko, że są z nią jakieś cyrki podczas kręcenia na subzero (problemy z odpalaniem nawet na DI) - muszę to zobaczyć, może lepsza izolacja jest potrzebna. Możesz też poszukać p5b-e (prawie to samo co deluxe, tylko bez hp). p5wd2. Wszystko do dostania poniżej 200 zł. Edytowane 4 Kwietnia 2009 przez BArt_X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...