Czabi Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Witam. Podkręciłem swojego Quada Q9550 do 3,4 GHz na napięciu 1,31V. W stresie maksymalna temperatura procesora to 65* chciałbym zapytać: 1. Czy mogę podkręcać dalej? 2. Do jakiej wartości mogę podnieść napięcie? 3. Jakiej temperatury nie należy przekraczać aby procesor pochodził z 1,5 roku? 4. Lepiej podkręcać na mnożniku 8 czy 8.5? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 jest juz temat o quadach....wiec ten temat zostanie zamkniety....ale odpowiem 1. Tak 2. 1.36v (ale do 1.4v smiało mozna dawac na powietrzu) 3. 70-75C w stresie 4. obojetnie... zalezy ile mhz chcesz wycisnac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Witam. Podkręciłem swojego Quada Q9550 do 3,4 GHz na napięciu 1,31V. W stresie maksymalna temperatura procesora to 65* A weź odpal ten program wpisując po uruchomieniu: y 1 20 i powiedz jakie miełeś maksymalne temperatury na poszczególnych rdzeniach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...