pablo183 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Witam wczoraj w koncu przyszedł mój upragniony laptopik:) 'lenovo nl500". Odpalam widzę że ma juz postawiony system i przy okazji wgrane jest 30gb jakiegoś badziewia które nigdy mi sie nie przyda. Wiec pomyślałem że walne formata i od razu podziele dysk na partycje (40 system,50 instalki, reszta co zostanie z 250gb). Powiedzcie jak w Lenovo przejść do instalacji windowsa? jak juz to będe wiedział będzie z górki z formatem i podziałem na partycje. Co sądzicie o takim podziale czy będzie odpowiedni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 A nie bootuje Ci z płytki? Do Biosu wchodzi się przez F1 lub F2.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo183 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 A nie bootuje Ci z płytki? Do Biosu wchodzi się przez F1 lub F2.. możesz troszkę jaśniej? do biosu wchodzę jak pamiętam 1f a jak z botować? teraz jestem w pracy a lapik został w domu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Włóż płytkę z systemem i powinna sama zaskoczyć, a jak nie, to w Biosie trzeba ustawić bootowanie z płyty jako pierwsze. Potem jeszcze możesz mieć problem z 'widzeniem' dysku przez instalator jeśli dysk jest SATA.. Kiedy Cię to spotka, będziesz musiał wyłączyć w Biosie tryb SATA dla dysku. Gdzie i co przełączyć, to Ci nie podpowiem, bo już nie pamiętam, a Lenovo jest u dziewczyny.. Może ktoś z posiadaczy tu zajrzy i Ci podpowie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo183 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Włóż płytkę z systemem i powinna sama zaskoczyć, a jak nie, to w Biosie trzeba ustawić bootowanie z płyty jako pierwsze.Właśnie jest problem płytki systemowej nie mam... byly dwie partycje jedna ze sterownikami i jakims szajsem w sumie 10gb byla tam opcja zeby nagrac na dysk i ja usunąć wiec tak zrobiłem ale nie wiem czemu co zajmowało na dysku kilka giga zmieściło się w okolo 300 mb. i została systemowa tej nie ruszałem więc jak dobrze rozumiem mam ustawić zamiast napedu np dysk s: pod jakim jest ta partycja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zazwyczaj w Biosie można ustawić około 3 urządzeń bootujących, więc ustaw pierwszy napę CD, drugi HDD, a trzeci już bez znaczenia.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Przeczytaj instrukcję obsługi ;) Lenovo posiadają partycję recovery, na której mają wina & sterowniki+ oprogramowanie. Przy wyłączonym laptopie wciśnij przycisk lenovo care (u mnie pomarańczowa skrzyneczka z kluczem), i postępuj zgodnie z instrukcjami pojawiającymi się na ekranie. Wcześniej też polecam poczytać FAQ na stronie lenovo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...