Skocz do zawartości
piniek69

Połączenie Dwóch Kompów

Rekomendowane odpowiedzi

witam,mam pytanie,mam router i podłączone do miego dwa kompy,stacjonarny po przez kabel rj45 i laptop po przez wifi,i chciałem jakoś zrobić tak aby te dwa kompy się widziały i mozna było między nimi wymieniać pliki,na stacjonarnym mam viste x64,a na laptopie viste x32,próbowałem je połączyć przez windowsowe programy lecz niedało rady bo wywalało ze nieprawidłowa zgodność systemów 32bit-64bit,możecie mi powiedzieć jak to zrobić,może jakiś program do tego jest?

dokładniej chodzi mi o to żeby laptop widział mi folder ze stacjonarnego kompa np z filmami i aby można było je odtwarzać na laptopie

Edytowane przez piniek69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

router to belkin Wireless G Universal Range Extender,kompy w tej samej grupe bo nic nie zmieniałem,foldery udostępniłem,net podpięty,na dzień dzisiejszy działa,lecz mam problem z tym że musiałem włączyć logowanie z hasłem na dwuch kompach aby to działało bo inaczej nie chciały się łączyć,i teraz jak to zrobić aby haseł i loginu nie wołało???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

router to belkin Wireless G Universal Range Extender,kompy w tej samej grupe bo nic nie zmieniałem,foldery udostępniłem,net podpięty,na dzień dzisiejszy działa,lecz mam problem z tym że musiałem włączyć logowanie z hasłem na dwuch kompach aby to działało bo inaczej nie chciały się łączyć,i teraz jak to zrobić aby haseł i loginu nie wołało???

czyli rozumie, że kompy widzą się w sieci. hasło możesz wyłączyć w Centrum Sieci i Udostępniania (czy jak sie to tam po polsku nazywa - nie używam visty PL) :P

Edytowane przez R4dziK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi