piniek69 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 (edytowane) witam,mam pytanie,mam router i podłączone do miego dwa kompy,stacjonarny po przez kabel rj45 i laptop po przez wifi,i chciałem jakoś zrobić tak aby te dwa kompy się widziały i mozna było między nimi wymieniać pliki,na stacjonarnym mam viste x64,a na laptopie viste x32,próbowałem je połączyć przez windowsowe programy lecz niedało rady bo wywalało ze nieprawidłowa zgodność systemów 32bit-64bit,możecie mi powiedzieć jak to zrobić,może jakiś program do tego jest? dokładniej chodzi mi o to żeby laptop widział mi folder ze stacjonarnego kompa np z filmami i aby można było je odtwarzać na laptopie Edytowane 9 Kwietnia 2009 przez piniek69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 jaki router? czy komputery są w tej samej grupie roboczej? czy udostępniłeś foldery? masz podpiętego neta? czy działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniek69 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 router to belkin Wireless G Universal Range Extender,kompy w tej samej grupe bo nic nie zmieniałem,foldery udostępniłem,net podpięty,na dzień dzisiejszy działa,lecz mam problem z tym że musiałem włączyć logowanie z hasłem na dwuch kompach aby to działało bo inaczej nie chciały się łączyć,i teraz jak to zrobić aby haseł i loginu nie wołało??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 (edytowane) router to belkin Wireless G Universal Range Extender,kompy w tej samej grupe bo nic nie zmieniałem,foldery udostępniłem,net podpięty,na dzień dzisiejszy działa,lecz mam problem z tym że musiałem włączyć logowanie z hasłem na dwuch kompach aby to działało bo inaczej nie chciały się łączyć,i teraz jak to zrobić aby haseł i loginu nie wołało??? czyli rozumie, że kompy widzą się w sieci. hasło możesz wyłączyć w Centrum Sieci i Udostępniania (czy jak sie to tam po polsku nazywa - nie używam visty PL) :P Edytowane 11 Kwietnia 2009 przez R4dziK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...