TheNaturaT Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 no ale po sigu widzę, że masz taki sam zasilacz jak ja, więc sprawa z oplotem będzie wyglądać tak samo, później może fotkę wrzucęOgladalem twojego moda tyle ze z psu tagan. Jak masz chwile to wrzuc fotki jak tego anteca oplotles. Ewentualnie na PM daj znac. CUBEGAME odtluszczales tym preparatem (IPA Kontakt) co w sigu foty wrzucone masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 CUBEGAME odtluszczales tym preparatem (IPA Kontakt) co w sigu foty wrzucone masz? tak tym czyscilem wszelkie brudactwo tluszcz no i moj dymek od papierosa tez wyczyscilem :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Ladnie ten kolor Ci wyszedl CUBEGAME!! :D A moj mod, no to poczeka troche narazie, ale jakos MOZE w ten likend cos zrobie produktywnego (dla moda) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 DOBRO@ czyzby kasy zabrakło na dalsza czesc moda ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 DOBRO@ czyzby kasy zabrakło na dalsza czesc moda ;) ? Na XS pisał że coś tam nie halo z zamówieniem czy coś. Też czekam na ciąg dalszy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Nie tylko Ty czekasz na dalszy ciąg :) a co do tych kłopotów to fakt były małe kłopoty z zamówieniem. mowie ponieważ ja też razem z "dobro" zamawiałem i dopiero niedawno zostało przyjęte zamówienie. ale juz jest wszytsko wysłane wieć niebawem pewnie ruszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Witam :) No faktycznie, nie chodzi (tym razem) o fundusze, tylko u cholerne amerykanskie systemy zabezpieczajace. Chcieli kopie prawa jazdy i Wisy.... No nie no po ci im to?? :blink: Ale teraz w koncu poszlo to zamowienie, wczoraj, wiec za jakies 10 dni bedzie! :D I faktycznie, zamawialem razem z atemenem, wiec jego tez niestety to troche spowolnilo... Chyba tego nie mowilem jeszcze, ale w zamowieniu (moim) jest: - blok na plyte P6T6 WS Revo od Koolance'a - bloki na mofy od tej samej firmy - kilka zlaczek prostych skrecanych (10/13) - pare drogiazgow typu biale diody 5mm i 3mm (nie do znalezienia w Szwajcarii....) i neon zrobiony z 18 diod. :D Jeszcze we Francii zamowilem 10 zlaczek (od Koolance'a rowniez) 45°, ktore doszly we wtorek. Wygladaja super!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 - pare drogiazgow typu biale diody 5mm i 3mm (nie do znalezienia w Szwajcarii....) i neon zrobiony z 18 diod. :D Nie dostałbyś tego u nas?? Ściagać diody z USa niezle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 (edytowane) Nie dostałbyś tego u nas?? Ściagać diody z USa niezle :DHaha wiem! :D Dostalbym, poniewaz jade za 3 dni do PLi juz kupowalem! :) Ale poki zamawialem wszystko, to przy okazii diody. A pozatym, nie chcialo mi sie wszystkich wtyczek i innych robic, tu mam gotowe diody do podlaczenia. :) Tylko do oplecenia, ale liczyli sobie 3 dulce za oplot, ktory moge sam i lepiej zrobic zapewne (fabryczne nigdy nie sa dobre, przeswietlaja....). Edytowane 25 Czerwca 2009 przez D0BR0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 (edytowane) Wiem ze nic wspolnego, ale kupilem (albo raczej mama mi kupila :) ) nowy obiektyw! Jest to Nikon 35mm f/1.8, czyli bardzo jasny, przyda mi sie do zdjec moda (kiedy bedzie skonczony)... :D No to wszystko, byla to informacja dnia :P Edytowane 27 Czerwca 2009 przez D0BR0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 (edytowane) Wiem ze nic wspolnego, ale kupilem (albo raczej mama mi kupila :) ) nowy obiektyw! Jest to Nikon 35mm f/1.8, czyli bardzo jasny, przyda mi sie do zdjec moda (kiedy bedzie skonczony)... :D No to wszystko, byla to informacja dnia :P Dobra nie chwal się już co Ci mam kupiła, tylko poganiaj sklepy/dostawców z gratami :wink: Edytowane 27 Czerwca 2009 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Dobra nie chwal się już co Ci mam kupiła, tylko poganiaj sklepy/dostawców z gratami :wink:Narazie nic ni moge zrobic, zamowienie z USA leci od dwoch dni, za jakies 8 powinno byc... A tu pogoda nigdy nie dobra, i nie wiem czy kiedys skoncze to malowanie czy nie! Albo wiatr ktory zmiata wszystkie pylki i smieci z ulicy, albo deszcz... A poniewaz tylko w ogrodzie moge malowac.... Jutro powinno byc w miare sucho, wiec moze zdolam wreszcie dac ta ostatnie warstwe lakieru bezbarwnego... Jednak dam dwa zdjecionka moich nowo nabytych zlaczek Koolance'a :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zamiast czekac az matka natura da Ci dobra pogode, to wez sie za zbudowanie "lakierni". Rolka foli i dawaj, a nie wykrecac sie tutaj pogoda. Co do zlaczek... bylo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 (edytowane) "włatca" pierscieni ;) maluj, maluj ! Edytowane 27 Czerwca 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Wiem juz widzialem na XS, ale chyba kazdy to zrobil, ty rowniez, napewno wszystkie razem skreciles kiedy je dostales. Przeciez to normalne, kazdy to robi, jest to prawie nie unikalne, kiedy sie dostaje duzo identycznych czesci, szczegolnie kiedy je mozna skrecac :) Mi czesto to sie zdarza :D Co do lakierni, to jednak za mocny deszcz, bo czesto jest z wiatrem, ktory ladnie zamiata deszczem we wszystkie strony, lecac na bude. Mowie bo juz probowalem, na upartego malowalem pod deszczem, wzialem ten karton taki co byl na zdjeciu poprzednim, i go zgialem aby mi ni lecialodo srodka, ale potem przyszedl wiatr (jak to czesto tu bywa z deszczem), i wszystko mi rozpie***lilo :lol2: Wniosek? Lepiej poczekac 2-3 dni na lepsza pogode (ktorej od 9 dni nie ma :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Witam..... Części powinne niedługo być, więc rzecz jasna, będę się brał za montaż tego kibla po tej (krótkiej) przerwie. ;) Tylko mam wątpliwości co do integracii bloków. Jak wiecie, będą dwa kibelki tak właściwie w tym kompie, i nie wiem co do którego układu wsadzić. Rzecz jasna, karty graficzne będą oddzielone od procka, ale nie wiem do którego układu podłączyć mofy i ful-cover block od mobasy. Fakt jest że ta płyta jednak trochę grzeje na tych radiatorach oryginalnych, więc nie wiem jak będzie się zachowała pod woda (czyli pod blokiem :D). Może podzielić? Mosfety do kart, a NB + SB blok do układu z prockiem... No nie wiem, ale miejcie na względzie że karty i procek będą z "lekka" podkręcone (czyli lekko, 30% conajmiej dla mnie). Więc proszę o lekką pomoc co do tej integracii ;) Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Ty masz dwa te GTX-y w SLI?? jeśli tak to puść same grafy a proc fula i mosfy w drugi. będzie ładniej wyglądać a poza tym dwa GTX 285 tez będą wydzielać sporo ciepła :) no i dawaj dawaj dalej :D bo ludzie czekaja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Mobo+cpu (mofy, mostki itp) na loop no.1 Grafy loop no.2 A i tak się może okazać że grafy będą się mocno grzać. Dają dużo wiecej ciepła niż cpu+reszta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 (edytowane) Ewentualnie trzeci loop :banana: Edytowane 4 Lipca 2009 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Ewentualnie trzeci loop :banana: Taa może od razu oddzielny loop na wszystko :P to nie XS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Witam :D Dzieki za porade. Na innym forum (francuski :P), radzili dac procka samego na jeden loop, a reszte dac do loopu GPU, poniewaz GPU lubia cieplo (bardziej nic proc). Fakt jest ze grafy lepiej pracuja przy 60 stopniach niz przy 30. Ale procek tez podobno trzeba grzac zanim sie zrobi n.p. jakis 3DMark lub cos takiego. O trzecim loopie tez myslalem, ale niestety trzeci thermochill nie wejdzie do budy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 (edytowane) No panowie. Jeszcze nie kupiłem drugiej grafy, ale zamierzam to zrobic jakoś za niedługo. :) Oczywiście będzie od EVGi, i nie ma dyskusii na ten temat :P Ale EVGA wypuściła wersję z backplatem, która wygląda super, i nawet jest tańsza :lol: Problem jest teraz. Czy ten backplate nie będzie przeszkadzał blokowi (od EK)? Bo jest jeszcze grubość tej płyty, więc śrubki od bloku mogą być może za krótkie. Lub inny problem, że backplate będzie zawadzał złączkom... Edytowane 7 Lipca 2009 przez D0BR0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 No panowie. Jeszcze nie kupiłem drugiej grafy, ale zamierzam to zrobic jakoś za niedługo. :) Oczywiście będzie od EVGi, i nie ma dyskusii na ten temat :P Ale EVGA wypuściła wersję z backplatem, która wygląda super, i nawet jest tańsza :lol: Problem jest teraz. Czy ten backplate nie będzie przeszkadzał blokowi (od EK)? Bo jest jeszcze grubość tej płyty, więc śrubki od bloku mogą być może za krótkie. Lub inny problem, że backplate będzie zawadzał złączkom... Nie ma problemu bo do bloku dostajesz inne śrubki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 To to wiem, ale może z grubością backplate'y. Ale chyba jednak wezmę normalną. A tak właśnie patrzę na internet i co ja widzę? GTX285 została wycofana... Ładnie! I co ja teraz mam zrobić? Ja muszę mieć od EVGi, a nie inną! Ale i tak wszystkie są out of production. W mordę, dokładnie tak samo jak z tym moim LL P80 no... :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 (edytowane) :) nie bieduj ;) dzwoń po sklepach ;) taki sprzęt u nas w polszy szybo nie schodzi ;) LINK a sklepów to Ci u nas dostatek :D Edytowane 8 Lipca 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Dzięki za link, już znalazłem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 nie za ma co :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 No dzięki ;) Dużo sklepów nie miało, teraz właśnie idę ją odebrać! Kompletnie zapomniałem o tym Ceneo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 No to wróciłem z mojej podróży do miasta, GTX zamówiona (no bo na stanie nie było tam jak mówili....). Też wpadłem do coolinga, gdzie poraz pierwszy zauwarzyłem plakat kompa Malika przy wejściu (!!!), i tam kupiłem trochę węża (no bo naprawde nie wiem jaki kolor użyć) i dwa kraniki i tam jakieś złączki bitsa i jeszcze trójnik od bitsa również :) (piszę bo zdjęć nie mam :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 :) tak sobie patrzę i czytam ile stuffu kupujecie to aż głowa boli od ilości ;) ciekawe co na święta się dzieje :twisted: a tak się zapytam do czego trójnik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...