Skocz do zawartości
asdas123

Reset Przy Ladowaniu Win

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Ostatnio zmagam sie z usterka komputera, ktora sprawia ze komputer przy wczytwaniu windowsa sie resetuje i tak w kolko.

Moj sprzet to:

epox ep-8rdaei

kingston 1,5gb

sempron 2300

2xhdd 120 i 80

sapphire 9600xt

system win xp pro sp2

l&c 300w(zdaje sobie sprawe, ze jest to jeden z gorszych, ale do tej pory dzialalo)

Co zrobilem/sprawdzilem:

-wymienilem dysk na sprawny hdd z dzialajacym win xp

-wymienilem karta graficzna

-podlaczylem zasilacz z innego komputera, tez noname,ale sprawny

-kondensatory na mobo - sprawne(nienapuchniete)

-podlaczalem ram oddzielnie

Nie wiem co moze byc przyczyna tej usterki. Czekam na jakies sugestie.

Z gory dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie przyczyną takiego resetowania było to iż w BIOS zmieniła się wartość napięcia dla pamięci. Moje pamięci potrzebują do działania z prędkością 800 z cl4 napięcia 2,1V. Gdy BIOS zmienił wartość napięcia na domyślną (1,8V) to tak jak ty miałem ciągłe resety przy ładowaniu windowsa. Zmieniłem napięcie na 2,1V i problem znikł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stawiam na procesor, miałem kiedyś athlona 1700+ na płycie ECS k7s5a, identyczne objawy, wymieniłem praktycznie wszystko i nic, okazało się że procek padł, znajomy na pentium 3 miał identycznie. Jak możesz załatw sobie od kogoś procesor i zobacz na innym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi