regaciarz Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 kupiłem sobie wczoraj router di-524, przy konfiguracji miałem duże problemy ale sobie jakoś poradziłem. Nie mogę sobie poradzić z: - nie działa mi proxy( mój provider takowe udostępnia, down nawet do 3 MB/s) - nie działa mi także osiedlowy serwer dc++ Jeśli ktoś ma jakieś rady jak odpalić coś z tej listy to proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Proxy to trzeba w przeglądarce ustawić. Jeżeli chodzi o DC++ to wystarczy przekierować odpowiednie porty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 w tym problem, że jak ustawiam proxy w przeglądarce to mi stron nie wczytuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 jakie ustawienia odnośnie proxy podaje twój provider ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 nazwa: proxy.idealan port: 8080 Próbowałem też coś zrobić z dc( znalazłem w necie kilka porad) ale nadal mi coś nie wychodzi :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Co do DC++, w ustawieniach wybierasz na jakich portach TCP/UDP chodzi program. Wybierz sobie np. 9999, następnie tam gdzie się wybiera "Active" wpisujesz IP jakie daje twój provider (takie jakie na WAN dostaje router). Dalej w routerze, w zakładce przekierowania portów (Virtual Server) wpisujesz ip komputera na którym będzie chodzić DC++ i ustawiasz tam porty 9999. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 wyskakuje tylko komunikat: *** Unknown address Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 (edytowane) coś nie tak skonfigurowałeś... 1. Na komputerze z IP 192.168.X.X, na którym jest DC++, ustawiasz porty 9999 dla TCP i UDP oraz wpisujesz adres IP otrzymany od providera. 2. W routerze przekierowujesz porty 9999 na adres 192.168.X.X. 3. Istnieje możliwość, że porty 9999 będziesz musiał odblokować na firewallu komputera. Ważne, żeby komputer z DC++ miał zawsze ten sam adres IP! Edytowane 11 Kwietnia 2009 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 (edytowane) robię tak jak piszesz ale nadal nie chodzi :/ z proxy problem jest po stronie komputera bo na ipodzie touch normalnie proxy śmiga :/ dc mi nawet na pasive nie chodzi edit: wszystko śmiga jak marzenie, musiałem przeinstalować windowsa( bluescreeny walił) i teraz i dc i proxy chodzi Edytowane 12 Kwietnia 2009 przez regaciarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...