ocznik1986 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 witam mam plan zmodyfikowac moja bude konkretnie chce wrzucic do srodka 2 wentylatory 140mm (tylko jakie) jeden gorej sciance jeden na dolnej. oczywiscie bede musial wyciac dziury na nie ale to nie jest problem problemem natomiast bedzie to ze nie mam pojecia jak i gdzie podlaczyc te wentylatory. aktualnie mam zamontowane 2x120mm + zasilka 120mm (wolnoobrotowy) i chialbym zeby buda byla lepiej wentylowana mialbym prosbe zebyscie mi polecili dobre i tanie (niekoniecznie ciche) wentyle 140 mm (1.200 rpm) + 1 kratke (taka zeby zakryc lopatki zeby mi palcow nie urwalo icon_razz.gif) na gore i filtry przeciw kurzowe oczywiscie wiem ze jak to zrobie to gwarancja na bude pojdzie sie pasc ale nie martwi mnie to ta buda kosztowala 149 zl i mysle ze jest dobra a nawet bardzo dobra. pewnie lepiej byloby zmienic bude na wieksza ale to sie wiaze z duzym koszte rzedu minimum 400zl (po tyle stoja dobrze wentylowane obudowy) a niestety nie stac mnie na to z gory dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 kup 2 takie wentylatory i poszukaj grilli 140 x 140 do nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 mialbym prosbe zebyscie mi polecili dobre i tanie (niekoniecznie ciche) wentyle 140 mm (1.200 rpm) + 1 kratke (taka zeby zakryc lopatki zeby mi palcow nie urwalo icon_razz.gif) na gore i filtry przeciw kurzoweZephyr 140 - ciche, tanie i w miarę wydajne. Co do palców nie ma szans aby Ci je wyrwało, ponieważ wentyle kręcą się 800 rpm. Co do "kratki" - w Polsce nie dostaniesz nic pod 140 jedynie pod zamówienie u "Maniakalnego" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ocznik1986 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 kup 2 takie wentylatory i poszukaj grilli 140 x 140 do nich. wlasnie mialem nadzieje ze sa wentylatory 140mm ktore sie kreca z predkoscia ok 1000 rpm! pozatym im wiecej obrotow na minute tym lepiej szczerze mowiac to halas tutaj nie ma znaczenia zalerzy mi tylko na dobrym przewiewie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ocznik1986 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 znalazlem cos takiego mam nadzieje ze sie nada http://www.cooling.pl/revoltec-airguard-14...ukt,551288.html aha i moze mi ktos powiedziec czy sa jakies przejsciowki dzieki ktorym bede mogl podpiac 2 wentyle pod 1 zlacze bo niestety na plycie ma 2 i oba zajete zele w zasilaczu mam chyba wejscie 3pin i w najgorszym razie jezeli nie bede mial wolnych wejsc to czy do plyty moge podlaczyc 2 wentyle prze przejsciowke czy jezeli je tak podlacze to kazdy bedzie chodzil na 6v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 http://www.cooling.pl/silentiumpc-multicon...odukt,1001.html Tu masz taki rozgałęźiacz tylko, że 2 czarne to 12V a 2 białe to 5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 (edytowane) halas tutaj nie ma znaczenia zalerzy mi tylko na dobrym przewiewie no to moze scythe ultra kaze 120 przy 3 tysiacach obr wieje jak sie patrzy. sam je uzywam, bo mi takze na ciszy nie zalezy. wole slyszec ze komputer chodzi a nie zachodzic w glowe czemu jest tak cicho :P Edytowane 12 Kwietnia 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ocznik1986 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 ok dzieki bardzo za pomoc wymienie moje stare 120 na nowe scythe :D i dorzuce jeszcz 2x 140 powinno pomoc dzieki jeszcze raz i pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...