david911 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Witajcie Mam problem z zewnętrznym dyskiem twardym. Otóż podczas pracy, gdy uruchomię kolejne urządzenie pracujące na USB dysk się restartuje - tak jak by ktoś na chwilkę odłączył go od komputera. Wcześniej działo się to tylko przy podłączeniu telefonu, teraz po zamianie portów, wraz z drukarką (w momencie wydruku, a nie uruchomienia urządzenia). Dysk wygląda tak (na pudełku nie znalazłem konkretnych informacji o modelu): a płyta główna to problematyczny ABIT NF7 - dokładnie taka sama jak na tym zdjęciu: Co zrobić, żeby wszystko ze sobą bezproblemowo współpracowało? Dysk i drukarka są podłączone bezpośrednio do płyty głównej (tak jak hub D-linka i wspomniany wcześniej telefon). Czy kolejna zamiana portów może coś pomóc? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Czy kolejna zamiana portów może coś pomóc?Z tym akurat to do jasnowidza lub sprawdz sam ;) Moze ale nie musi Jaki masz zasilacz? (reszte kompa tez zeby wiedziec czy nie za slaby) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Mogą być wahania Zmierz napięcie na portach USB przy podłączaniu jakiegoś urządzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 (edytowane) A więc od początku: Zasilacz wygląda tak: Myśle, że wszystkie informacje są w miarę czytelne. A konfiguracja wygląda tak: david911 edit: Mogą być wahania Zmierz napięcie na portach USB przy podłączaniu jakiegoś urządzenia Swego czasu sprawdzałem napięcia na zasilaczu, i wszystkie były w normie. Jedyna "anomalia" to +12,8v, jednak czytałem na innych forach, że jest to normalne. david911 edit2: Dysk jest podpięty razem z HUB'em w drugim śledziu, a bezpośrednio do płyty drukarka i telefon Edytowane 13 Kwietnia 2009 przez david911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Feel 300W Słaaaby zasilacz, może być powodem restartów. Pożycz jakis markowy i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 (...) Pożycz jakis markowy i sprawdź. nie bardzo jestem w temacie zasilaczy... Markowy, czyli - jaki? A jeżeli miał bym to padło wymieniać na cos innego - co polecacie względem ceny do jakości? A może jest jakaś inna tego przyczyna? Czekam na wszystkie propozycje rozwiązania problemu Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Markowy tzn m.in Topower, Chieftec, Modecom MC (Fortron), Crosair itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...