zarcel Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Witam, Mam w domu siec wifi na routerze z modemem adsl, router udostepnia net przez wifi na kompa i lapki, sprawilem sobie server, zainstalowalem tam debiana, i nie moze stac tam gdzie router bo nie ma miejsca, nie ma karty wifi, wiec jedyny sposob to podlaczenie go kablem lan do mojego kompa, jak to zrobic zeby server mial dostep do sieci/internetu ? Na moim kompie jest win xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zamiast kombinować i bawić się w jakieś udostępnianie połączenia, kup kartę WiFi i tyle. Drogie nie są... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zarcel Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) Nie sa ale nie jest mnie stac, nie jestem dorosly nie zarabiam, szkoda mi kasy na karte wifi do servera, skoro moge sie obyc bez niej Edytowane 14 Kwietnia 2009 przez zarcel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) Podłącz server kablem sieciowym do routera. Kabel lan może być dłuzszy nż 1.8m :rolleyes: Mówisz, że nie jesteś bogaty? Co to za server? Bedzie pracowal zapewne 24h/dobę, do tego ma mieć internet z Twojego komputera, więc i ten będzie chodzić na okrągło. W takim układzie dwa komputery w przeciągu miesiąca zużyją więcej (energii el.) w przeliczeniu na PLN niż warta jest karta wlan. Jesteś bardzo bogaty z tego wynika :) No chyba, że server ma pracować 2h w tygodniu :) Edytowane 14 Kwietnia 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...