Skocz do zawartości
vENiZE

Program Do Tworzeniu Menu Dla Cd/dvd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuję programu do tworzeniu menu dla płyt cd/dvd (autorun).

Chciałbym, aby był możliwie jak najprostszy, bez ręcznego edytowania plików, wszystko graficznie przez kreatory itp.

Z góry dziękuję za porady.

Kojarzy mi się jedynie ConvertXtoDVD jednak nie wiem czy o to chodzi. Za jego pomocą można dowolny plik video przekonwertować na format DVD i tym samym mieć menu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu bawiłem się różnymi programami do tworzenia wizualnego menu AutoRun i wart uwagi jest Magic AutoRun 1.01. Aplikacja darmowa, która zajmuje po rozpakowaniu 611kb ze wszystkimi plikami i nie trzeba jej instalować. Dodam, że napisał ją nasz rodak i jest ona dostępna na stronie http://chemix.fc.pl w dziale Różne > Programy. Bezpośredni odnośnik do pobrania Tutaj!

Screenshoty:

Dołączona grafika Dołączona grafika

Przed użyciem polecam przeczytać plik czytajto.htm, bo jest tam naprawdę wszystko wyjaśnione prostym językiem, jak stworzyć własne przyciski menu i co zrobić żeby okienko ładowało się po włożeniu płyty.

Właściwie wszystko sprowadza się do edycji jednego pliku mautorun.ini, a później pozostaje go tylko nagrać wraz z plikiem mautorun.exe oraz programami/grami, które chcemy uruchomić Magic Autorunem. No i nie można zapomnieć o utworzeniu pliku startowego autorun.inf, w którym nadajemy parametr(y):

[AUTORUN]OPEN=mautorun.exeICON=jakas_ikona.ico

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi