vENiZE Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Witam Poszukuję programu do tworzeniu menu dla płyt cd/dvd (autorun). Chciałbym, aby był możliwie jak najprostszy, bez ręcznego edytowania plików, wszystko graficznie przez kreatory itp. Z góry dziękuję za porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Witam Poszukuję programu do tworzeniu menu dla płyt cd/dvd (autorun). Chciałbym, aby był możliwie jak najprostszy, bez ręcznego edytowania plików, wszystko graficznie przez kreatory itp. Z góry dziękuję za porady. Kojarzy mi się jedynie ConvertXtoDVD jednak nie wiem czy o to chodzi. Za jego pomocą można dowolny plik video przekonwertować na format DVD i tym samym mieć menu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Mi nie chodziło o menu do filmu DVD tylko menu takie jak np. przy instalatorach gier (autorun). Program, którym się aktualnie zadowalam: http://www.softpedia.com/get/CD-DVD-Tools/...ia-Studio.shtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoroshi Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Swego czasu bawiłem się różnymi programami do tworzenia wizualnego menu AutoRun i wart uwagi jest Magic AutoRun 1.01. Aplikacja darmowa, która zajmuje po rozpakowaniu 611kb ze wszystkimi plikami i nie trzeba jej instalować. Dodam, że napisał ją nasz rodak i jest ona dostępna na stronie http://chemix.fc.pl w dziale Różne > Programy. Bezpośredni odnośnik do pobrania Tutaj! Screenshoty: Przed użyciem polecam przeczytać plik czytajto.htm, bo jest tam naprawdę wszystko wyjaśnione prostym językiem, jak stworzyć własne przyciski menu i co zrobić żeby okienko ładowało się po włożeniu płyty. Właściwie wszystko sprowadza się do edycji jednego pliku mautorun.ini, a później pozostaje go tylko nagrać wraz z plikiem mautorun.exe oraz programami/grami, które chcemy uruchomić Magic Autorunem. No i nie można zapomnieć o utworzeniu pliku startowego autorun.inf, w którym nadajemy parametr(y): [AUTORUN]OPEN=mautorun.exeICON=jakas_ikona.ico Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...