xul Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Ostatnio złożyłem sobie blaszaka za grosze z używanych części i jestem zadowolony - nic więcej mi nie trzeba. Ale czasem chciałoby się poprzeglądać internet albo napisać jakiś program w łóżku/z dala od biurka. Zastanawiam się więc nad jakimś używanym tanim notebookiem. Co w tej cenie będzie najlepsze? Wogle czy jest sens kupowania laptopa w takiej cenie? Co by mi się przydało: panoramiczny lcd (przezyje bez), nagrywarka dvd, dysk min 40gb, grafika najlepiej nie ati (ze względu na wsparcie pod linuxem), w miarę ładny wygląd, wygodna klawiatura. Co do reszty to nie mam wymagań. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macru Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 ibm t40/41/42. Lepiej brać sztuki koło 1000, te tańsze przeważnie trochę sponiewierane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 odradzam te ibmy - padają kulki bga pod układami graficznymi, chyba że jesteś gotów na dopłacenie do biznesu 300 zł na przekulkowanie układu z świadomością że i tak za jakiś czas padnie - piszę to jako były posiadacz t42 ... Moim zdaniem lepiej dozbierać i kupić nowy z gwarancją. Laptopy z ery t41/42 borykają się z tym samym problemem - tak samo padają delle i hp z tamtych czasów - po prostu jest to początek lutowania bezołowiowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Słyszałem że IBM z radkiem 9600 jest wolny od tego typu problemów. Szukaj Lenovo n200 w super promocji... Widziałem ostatnio na allegro n200 za 850zł w kup teraz, może uda Ci się dorwać w podobnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Wprawdzie do pisania programów to może nie być tak świetliście (w sensie że mała rozdzielczość to wróg większości IDE)... ale może jakiś netbook? Są tańsze i możesz w niezłej cenie dostać nowy sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xul Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Hmm... Zastanowiłem się trochę i odpuszczam chwilowo. Poczekam aż wyjdziemy z tego 'kryzysu', dozbieram pare pln i kupie cos nowego. Btw. co do małej rozdziałki to prawda. Teraz pracuje na 1680x1050 i nie mam tego problemu. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...