Skocz do zawartości
dymy

BIOS MobilePro recovery

Rekomendowane odpowiedzi

..mam taki maly problem: moj ziomek flashowal sobie bios w laptoku marki ACTINA (model MAX) i tak sie porobilo ze sie nie udalo. laptok niezywy teraz jest i pomoc jakos warto. wiem jak sie z AMI i AWARDAMI obchodzic ale niestety to jest ponoc bios marki MobilePro (tak twierdzi moj ziomek i nie mam narazie podstaw w to watpic) i nie wiem jak sie takie ..RECOVERY. jak sie laptoka wlaczy to kaplica ale odczyt z a: jest - jednorazowy zaraz po wlaczeniu. wiec mnie sie zdaje ze to BOOT BLOCK i pewnie tak jak w przypadku AMI czy AWARD'a da sie z dyskietki wgrac ten wlasciwy. pytanie: jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w przypadki awarda robisz dyskietkę startową - zostawiasz na niej command.com, msdos.sys, io.sys. Dogrywasz awdflash.exe i plik bios nazwa.bin. Tworzysz autoexec.bat z wpisem awdflash.exe nazwa.bin /PY /SN /CC /CD /CP /R - ostatnie 4 (od CC) możesz pominąć - zapisujesz - wkładasz do lapciaka i po sprawie - powinien się zaprogramować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w przypadki awarda robisz dyskietkę startową - zostawiasz na niej command.com, msdos.sys, io.sys. Dogrywasz awdflash.exe i plik bios nazwa.bin. Tworzysz autoexec.bat z wpisem awdflash.exe nazwa.bin /PY /SN /CC /CD /CP /R - ostatnie 4 (od CC) możesz pominąć - zapisujesz - wkładasz do lapciaka i po sprawie - powinien się zaprogramować.

..to wiem. ale to nie AWARD. to MobilePro. dlatego pytam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...