dymy Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 ..mam taki maly problem: moj ziomek flashowal sobie bios w laptoku marki ACTINA (model MAX) i tak sie porobilo ze sie nie udalo. laptok niezywy teraz jest i pomoc jakos warto. wiem jak sie z AMI i AWARDAMI obchodzic ale niestety to jest ponoc bios marki MobilePro (tak twierdzi moj ziomek i nie mam narazie podstaw w to watpic) i nie wiem jak sie takie ..RECOVERY. jak sie laptoka wlaczy to kaplica ale odczyt z a: jest - jednorazowy zaraz po wlaczeniu. wiec mnie sie zdaje ze to BOOT BLOCK i pewnie tak jak w przypadku AMI czy AWARD'a da sie z dyskietki wgrac ten wlasciwy. pytanie: jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 w przypadki awarda robisz dyskietkę startową - zostawiasz na niej command.com, msdos.sys, io.sys. Dogrywasz awdflash.exe i plik bios nazwa.bin. Tworzysz autoexec.bat z wpisem awdflash.exe nazwa.bin /PY /SN /CC /CD /CP /R - ostatnie 4 (od CC) możesz pominąć - zapisujesz - wkładasz do lapciaka i po sprawie - powinien się zaprogramować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 w przypadki awarda robisz dyskietkę startową - zostawiasz na niej command.com, msdos.sys, io.sys. Dogrywasz awdflash.exe i plik bios nazwa.bin. Tworzysz autoexec.bat z wpisem awdflash.exe nazwa.bin /PY /SN /CC /CD /CP /R - ostatnie 4 (od CC) możesz pominąć - zapisujesz - wkładasz do lapciaka i po sprawie - powinien się zaprogramować. ..to wiem. ale to nie AWARD. to MobilePro. dlatego pytam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Poszukaj coś na www.google.com może tam coś znajdziesz na ten temat... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...