Skocz do zawartości
ulvar

Problem Z Sprzetem + Bootmgr + Ctrl Alt Del

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

jakis tydzien temu wraz z wasza pomoca poskladalem nowego kompa wczorajszego dnia dostalem wszyskie czesci no i go poskaldalem ale [gluteus maximus] wogole mi nie startuje :-/ czarny ekran tak jakby wogole nie bylo sygnalu do monitora jesli patrze na kompa to wyglada jakby chodzil :-/ ale on nie startuje :-/ niewiem co jest grane czy to wina karty , procka czy plyty a moze zasilacz :-/ bo co do monitora jestem pewny ze dziala . Specyfikacja to CHIEFTEC CH-01B-B-SL, Chieftec GPS 450, MSI P45 Neo2 - FR , Core 2 Quad Q9400 2.40GHz , Scythe mini ninja , 2x2GB G.Skill 800MHz CL4 PK ,Radeon HD4850 512 mb , Samsung 500GB 16MB Cache F2EG Pozdrawiam

Edytowane przez ulvar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na start profilaktycznie zresetuj pamięć CMOS(Wyjmując bateryjkę lub przestawiając zworkę).

Jeśli nie pomoże to sprawdź dokładnie czy wszystko dobrze podłączyłeś(Przede wszystkim zasilanie karty graficznej, możesz spróbować podpiąć na innej linii), zarówno wewnątrz komputera, jak i z zewnątrz, czyli Monitor -> Karta graficzna.

W następnej kolejności odpiąłbym zasilanie twardych dysków, napędu DVD(Pewnie taki masz), wentylatorów na obudowie(Chodzi tylko o te, które dostałeś z obudową). Już mówię dlaczego... Czasami po pierwsze może się zdarzyć, że jakiś sprzęt sobie robi dosłownie "jaja" z reszty, ale być może zasilacz jest dość wadliwą sztuką i nie wyrabia swojej mocy i tak naprawdę jej granica kończy się dużo niżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw zresetuj BIOS. Może to wystarczy, bo czasem płyta główna potrafi takie rzeczy odwalać.

Skoro masz dostęp do BQ 600 W, to świetnie, w następnej kolejności przetestujesz.

(I nie 600 V, tylko 600 W... :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec tak na be quiet 600 poszlo i na chieftec 750 tak samo problemem byl grzejacy sie procek ;-/ okazalo sie ze zbyt wiele pasty dalem i sie grzal teraz juz ok temperatura w granicy 30 stopni. Pozatym moj GPS zaslaby jest musze go w poniedzialek wymienic bo po podpieciu 2 dysq restart za restartem a na jednym wszystko gra . Ale nie otym mam kolejnhy problem chcialem zainstalowac system viste ultimate wszystko ladnie pieknie (nowy nie formatowany nigdy dysk ) dalem plyte do dvd romu odpalilo zrobilem przy jej pomocy partycje poformatowalem i mi strzelil prad w domu przy rozpakowaniu plikow i teraz zaczely sie jaja :-/ nic nie jestem wstanie zrobic caly czas w yskakuje mi brak bootmgr + ctrl ald del do restartu :-/ qtwa co z tym fantem zrobic :-/ ( i btw jak sie kolejnosc bootowania pod msi zmienia bo qrde niewiem czy dobrze dalem ) prosze o rade

Edytowane przez ulvar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi