Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Witam, mam laptopa HP z serii dv5 i dosyć nieciekawy problem. Domyślnie była wrzucona Vista Home Premium 32 bit SP1, jednak ja od razu zainstalowałem sobie XP. Z kilku przyczyn postanowiłem jednak przesiąść się na nowy system, jednak w wersji x64. Niestety na Viście mój laptop piszczy gdy nie jest niczym zajęty. W skrócie: - Vista Home Premium 32bit SP1 PL (z recovery): PISZCZY - Vista Home Premium 64bit SP1 PL: PISZCZY - Vista Ultimate 32bit SP1 PL: PISZCZY - Vista Ultimate 64bit SP1 PL: PISZCZY - XP SP3 PL: NIE PISZCZY Sterowniki w każdym z systemów zawsze najnowsze, aktualizacje też. Próbowałem zmieniać ustawienia RMClock, jednakże nic to nie dało. Nie sprawdzałem jeszcze innych systemów, choć może sprawdzę co będzie na Ubuntu. Na razie doszedłem do jednego wniosku: wina leży po stronie jakiś ustawień Visty. Pytanie tylko, jakich? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Pytanie tylko: o jakie piszczenie chodzi? :D Domyślam się że chodzi o pisk z elektroniki laptopa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Dokładnie. Z dźwiękiem itp. nie ma problemów. Dodam jeszcze, iż piszczy elektronika samego lapa a nie np. zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 IMHO trudno będzie to zlokalizować Mój Compaq czasem piszczy gdy jest zimny, po rozgrzaniu ustaje Możesz spróbować wyłączyć Aero, może coś od zasilania grafiki powoduje ten efekt? Moim zdaniem walka z wiatrakami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kernelorg Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Też mam laptopa HP i nie Paviliona. Niczym tego nie naprawisz. Jedyne rozwiązanie to nauczyć się z tym żyć. Jeśli Cię interesują szczegóły to najczęściej piszczą cewki bo są niedostatecznie zalane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...