wladziu Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam Mam u siebie podkreconego procka E2160 z 1.8 do 3 GHz na plycie Gigabyte P35 DS3L. Problem polega na tym ze co jakis czas Bios resetuje mi ustawienia do fabrycznych w MIT (Tweaker w biosie). Gdy zauważe ze mam fabryczne takty to zmieniam spowrotem na 3 GHz, ale niestety nie działa to trwale tylko na jakis czas, tzn. +/- 1 miesiac. Przy OC timingi pamieci zmniejszylem i one rowniez sie resetuja. PCI frequency rowniez resetuje sie z ustawionych 100 na AUTO. Czytalem gdzies ze bateria moze byc do wymiany, ale przeciez moja plyta gł. ma zaledwie rok czasu. Wczesniej mialem po 5 lat i wiecej i nie wymienialem i bylo OK, a teraz po tak krotkim czasie bateria siadalaby? Czy mozna ustawić na stale te taktowania? Co moze stanowic u mnie problem? Pozdro Edytowane 19 Kwietnia 2009 przez wladziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 (edytowane) To i tak rzadko się robi. Usb data storage detect na off. A timingi przy oc to sie zwieksza dla poprawy stabilności [; A co to jest to żadko ? :sic: Edytowane 25 Kwietnia 2009 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 (edytowane) To i tak żadko się robi. Usb data storage detect na off.Żadko, bo chyba tylko podczas wiekszych przeciązen procka (chyba ze to bateria). USB ma cos do procka? A timingi przy oc to sie zwieksza dla poprawy stabilności [;Ruszalem timingi dla wydajnosci, a nie stabilnosci. Czyli przez timingi mam problem? Edytowane 19 Kwietnia 2009 przez wladziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Może być, że przez timingi. Tak w ogóle to powszechna sprawa na ds3l. Ja jak mam usb itd na on (czy auto nie wiem) jak włączę kompa z podłączonym mp3 czy aparatem to ustawienia się resetują zawsze. Dlatego jest na off. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...