Skocz do zawartości
wladziu

Resetujące Sie Ustawienia Taktowania W Biosie, Po Oc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam u siebie podkreconego procka E2160 z 1.8 do 3 GHz na plycie Gigabyte P35 DS3L. Problem polega na tym ze co jakis czas Bios resetuje mi ustawienia do fabrycznych w MIT (Tweaker w biosie). Gdy zauważe ze mam fabryczne takty to zmieniam spowrotem na 3 GHz, ale niestety nie działa to trwale tylko na jakis czas, tzn. +/- 1 miesiac.

Przy OC timingi pamieci zmniejszylem i one rowniez sie resetuja. PCI frequency rowniez resetuje sie z ustawionych 100 na AUTO.

Czytalem gdzies ze bateria moze byc do wymiany, ale przeciez moja plyta gł. ma zaledwie rok czasu. Wczesniej mialem po 5 lat i wiecej i nie wymienialem i bylo OK, a teraz po tak krotkim czasie bateria siadalaby?

Czy mozna ustawić na stale te taktowania? Co moze stanowic u mnie problem?

Pozdro

Edytowane przez wladziu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i tak żadko się robi. Usb data storage detect na off.

Żadko, bo chyba tylko podczas wiekszych przeciązen procka (chyba ze to bateria). USB ma cos do procka?

A timingi przy oc to sie zwieksza dla poprawy stabilności [;

Ruszalem timingi dla wydajnosci, a nie stabilnosci. Czyli przez timingi mam problem? Edytowane przez wladziu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi