Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tyle sie mowi o tych nowych i wspanialych kartach graficznych, ale kiedy wyjda one na rynek? W sieci jest juz kilka opisow a egzemplaze probne juz sa gotowe wiec jaka jest data premiery? Zastanawialem sie nad zakupem GF4 4600 ale moze jednak poczekam i kupie cos nowszego, bo podobno cena ma byc jeszcze nizsza.

Pytanie: Kiedy jest data wypuszczenia tego na rynek (rowniez ATI) i czy jest duze prawdopodobiesctwo, ze beda jakies opoznienia???

Z gory dzieki za odpowiedz... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie chodzi o to, żeby nie kupować najmocniejszych wersji kart. Lepiej poczekać i kupić kartę kartę nowszej generacji niż mocniejszą starszej generacji (np. GF3Ti500 i GF4Ti4200). Ja bym poczekał ma następcę Radeon'a 8500 - R300 - przynajmniej jest pewność, że na tej karcie bedą chodziły nowe gry wyznaczające nowe standardy (DOOM III).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh...

Jak narazie to byly tylko informacje o tym ze nvidia planuje juz nowy uklad graficzny (nie ulepszone GF4) i napewno nie bedzie pod nazwa GF5. Premiery czegos takiego mozemy sie spodziewac dopiero w przyszlym roku (jezeli nie bedzie opuznien).

Wez GF4 Ti4600 albo poczekaj na tego matroxa (podobno na poczatku ma byc na AGPx4).

Decyzja nalezy do ciebie (zalecialo jakims teleturniejem) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh...

Jak narazie to byly tylko informacje o tym ze nvidia planuje juz nowy uklad graficzny (nie ulepszone GF4) i napewno nie bedzie pod nazwa GF5. Premiery czegos takiego mozemy sie spodziewac dopiero w przyszlym roku (jezeli nie bedzie opuznien). 

Wez GF4 Ti4600 albo poczekaj na tego matroxa (podobno na poczatku ma byc na AGPx4).

Decyzja nalezy do ciebie (zalecialo jakims teleturniejem) :wink:

Co do nazwy to czytalem gdzies, ze przyjmie nazwe GF5, bo jak sam zauwazyles nie bedzie to tylko troche ulepszpne GF4 lecz zypelnie nowa karta. Moze jednak to moje zroblo bylo niewiarygodne, ale to tak czy siak nie ma takiego znaczenia.

W przyszlym roku?? Ja myslalem, ze oni sie z tym pokaza gdzies w granicach rozpoczecia nowego roku szkolnego, zwlaszcza ze ATI nie ma juz najlepszej karty na rynku i taka sytulacja im sie chyba zbytnio nie podoba. Do Matroxa to raczej brak mi zaufania... Jak przyjdzie mi czekac grobo 6 miesiecy to chyba zdecyduje sie na to co jest teraz na rynku... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze mnie nie stac na gf4 a ty juz marzysz o 5  8O

Bo kumpel mi naopowiadal, ze beda tansze od GF4 a wydajnosc 20%-30% wieksza (w zaleznosci od procesora).

Ty masz za to duzo ramu i ladna plyte glowna... :lol: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..że jedak będzie Geforce5. Nie chodzi mi o projekt pod kodową nazwą NV 30, ale ten, co ma mieć wsparcie dla AGPx8 ( NV 28 i NV 18). W celeach marketingowych Nvidia moze tak zrobić. A w tedy kasa poleci strumieniami :lol: :lol: :lol: , bo Geforce 4 Ti4600 jest stary :lol: :lol: . A taki Geforce 5 MX 480 na pewno jest leprzy :o :o :o

hehe..nigdy więcej Nvidii!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo kumpel mi naopowiadal, ze beda tansze od GF4 a wydajnosc 20%-30% wieksza (w zaleznosci od procesora).

Moze mowil ci od Kyro 3???? Bo niesadze zeby nvidia zrobila tak ze nowosc jest tansza od starego sprzetu. Cos takiego nie mialo by sensu. To tak jaby teraz GF4 byl tanszy od GF3, jezeli by tak bylo to GF3 lezal by w magazynach i nikt by tego nie kupowal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze mowil ci od Kyro 3???? Bo niesadze zeby nvidia zrobila tak ze nowosc jest tansza od starego sprzetu. Cos takiego nie mialo by sensu. To tak jaby teraz GF4 byl tanszy od GF3, jezeli by tak bylo to GF3 lezal by w magazynach i nikt by tego nie kupowal.

Jak wyjdze GF5 to ten starszy potanieje i juz nie bedzie tyle kosztowal co wczesniej. Mialem na mysli, ze Gf5 w dniu premiery bedzie tanszy niz jego poprzednik w chwilach ukazania... :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja juz widzialem GF5.

Gdzie na aukcji w niemczech 795 Euro.

Szkoda tylko ze aukcje przerwal Gainward :cry:

Skoro maja gotowe pierwsze egzemplarze i wersje probne to czemu maja czekac z premiera do nastepnego roku? Marketing czy co??? :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja juz widzialem GF5.

Skoro maja gotowe pierwsze egzemplarze i wersje probne to czemu maja czekac z premiera do nastepnego roku? Marketing czy co??? :?: :?:

Co Wy - hahaha.

To bylo kiedys i dal jajec. Ile osob sie nabralo to juz nie moge zliczyc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja juz widzialem GF5.

Co Wy - hahaha.

To bylo kiedys i dal jajec. Ile osob sie nabralo to juz nie moge zliczyc :)

To z aukcja to OK. Ale na targach to Doom III byl puszczony na najnowszej karcie ATI. Czemu jej nie dopracuja i wypuszcza za 2 miesiace?? Marketing?

To bylo glowne pytanie w tym watku... Kiedy wypuszcza te karty??? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...