Ossory Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam, Zalozylem ten temat, poniewaz musze sobie kupic nowy dysk zewnetrzny i przyuwazylem, ze sa dyski, ktore nie potrzebuja zasilacza sieciowego, co mnie ogromnie ucieszylo, bo poprzedni mnie dobijal z tego wlasnie powodu - wydaje mi sie, ze nosic ciezki dysk, a do niego 2 kable i zasilacz troche obala idee "lotnego" dysku. Tak wiec z sercem przepelnionym nadzieja zaczalem przegladac Allegro w poszukiwaniu dysku 320 GB'owego (w zasadzie chyba wiekszy mi niepotrzebny) i po dluzszych poszukiwaniach uznalem, ze rajcuje mnie Seagate Barracuda 320 GB, 5400 obr./min., FreeAgentGo. Ale wtedy kumpel zaczal mnie odwodzic od tego pomyslu tlumaczac, ze dyski zasilane przez USB niekoniecznie moga zostac udzwigniete przez laptopy, dlatego tez chcialem zapytac, czy to prawda. Mam lapka HP Compaq 6720s. I tak na marginesie, czy taki dysk, jak powyzej, za 320 zl to dobra cena? Danke. EDIT: PS. Aha, i czy moja schiza na Seagate'a nie jest przypadkiem durna? Bo widze, ze Samsungi sa sporo tansze? Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez Ossory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Osobiscie posiadam WD Passporta 320GB, ktory sluzy mi do archiwizacji filmow i nie zauwazylem problemow podczas pracy z laptopem...jednym slowem u mnie dziala normalnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 macie refleks - przecież takie dyski są od 4 lat na rynku i starsze laptopy miewaja czasem problem z jednym usb ale kazdy taki dysk ma dwie wtyczki jakby mocy bylo malo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...