Skocz do zawartości
Tofik32

Problem Z Pioneer Dvr-216dbk Sata

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem nowo nagrywarke Pioneer DVR-216DBK SATA.Napęd widzi płyty nagrane wcześniej na innym napędzie można zrzucić na dysk twardy lecz nie chce wypalać płyt.W programie Nero 8.3.6.0 w czasie wypalania komunikat[nieznany błąd nagrywarki] w programie Alcochol 120 ten sam problem co za tym idzie uszkadza każdą płyte którą chce się wypalić.Ustawiłem szybkość nagrywania płytki RVD+R TDK na x6 a napęd rusza z kopyta jak by wypalał z x16 niby nagrywa przez 20 sekund potem wywala płyte i komunikat[operacja nie powiodła się] i tak jest z każdą płytką obojętnie co się chce wypalić.Przy zamykaniu i otwieraniu systemu wysunięta tacka nie zamyka się samoczynnie tak chyba nie powinno być.Coś kombinować czy odrazu wysyłać na serwis.To mój pierwszy kontak z nagrywarko Pioneera wszyscy je chwalo wcześniej miałem palniki Lite On i LG i nie miałem takich problemów może trafiła mi się walnięta testowana na

Płycie DFI Lan Party nForce 4 Ultra

Procesor AMD Athlon 3200

Dysk Samsung 160GB SATA

Win XP

Edytowane przez Tofik32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli nie najnowsza wersja firmware spróbuj wgrać najnowsza ...

a jak zachowuje się na innych nośnikach np.Verbatim

Trzeba faktycznie spróbować wypalić na Verbatim ale nie sądze żeby to coś dało mój zabytkowy Lite On SOHW-812S wypala wszystkie płyty nawet te najgorsze.Narazie to zjarałem 4 płytki TDK DVD+R x16 sprawdze jeszcze na innym kompie ale pewnie trafił mi się bubel :sad:

Nagrywarke kupiłem w Komputroniku.

Edytowane przez Tofik32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przynieś, wyślemy :P

No dzięki :wink: ale jestem z Ostrołęki zamówiłem przez net no i teraz numer RMA i DHL i takie tam niestety <_<

Stres :damage_wall: Jak to Bregović w tej piosence oooo droga na Ostołęke KOCHANE MOJE MIASTO

Edytowane przez Tofik32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi