Skocz do zawartości
Killer85

Nokia 6070 Problem Z Usunięciem Kodu Zabezpieczeń

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Niedawno zakupiłem telefon Nokia 6070 i na samym początku chciał kod zabezpieczeń a ja niewiedziałem jaki jest i wpisałem kilka ale nie działały...Później dowiedziałem się od kolesia co od niego kupowałem fona o tych kodach i podał mi 2 ale żaden z nich nie działa.Próbowałem Security Mastercode i też nie działa.Znalazłem jeszcze to:

- wyłączyć telefon

- wyjąć SIM

- włączyć

- wpisać *#73 28 74 89 26 33 73 738# (to samo *#securitycodereset#)

teraz nie wyłączać przyciskiem

- włożyć SIM

- włączyć telefon

Ale tez nie działa u mnie

Standardowe 12345 też nie wchodzi.

I tu moje pytanie

Czy dałoby radę ściągnąć to zabezpieczenie kablem czy lepiej opłaca się iść do serwisu z tym problemem?Co jest bardziej opłacalne?

Ew.podajcie linka jaki kabel będzie ok do tego celu

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi

POZDRAWIAM

Edytowane przez Killer85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kablem sie da, ale typu FBUS a do tego wymagany jest dowolny box. Co wiecej, skoro mastercode juz nie dziala to przekroczona jest liczba prob i jedyna opcja to przywrocenie ustawien fabrycznych a co za tym idzie dane z telefonu Ci znikna, inaczej problem zostanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi