tominho Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Chciałbym kupić kierownicę i w związku z tym mam 2 pytania: 1. Co to jest "Dead zone" i "Sprzężenie zwrotne"? 2. Co myślicie o Saitek R440? Głównie używana będzie do rFactor. Nadaje się do tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Chciałbym kupić kierownicę i w związku z tym mam 2 pytania: 1. Co to jest "Dead zone" i "Sprzężenie zwrotne"? 2. Co myślicie o Saitek R440? Głównie używana będzie do rFactor. Nadaje się do tego? Dead zone to krotko mowiac martwe pole - jesli kierownica jest wycentrowana jest to zakres ruchu liczac od srodka w ktorym kierownica nie reaguje na skręt/ruch A sprzęzenie zwrotne to funkcja która polega na tym że kiera "wraca" do położenia centralnego. Im dalej przekręcisz koło kierownicy tym wiekszy opór jest wyczówalny i z wiekszą siła "kierownica próbuje" wrócic do centralnego ustawnienia. Najcześciej łączone z vibration force lub innymi bliźniaczymi mechanizmami. Saiteka nie używałem ale jeśli chcesz taniej kiery a może być uzywana to polecam Logitech WingMan Formula Force GP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...