Michuya Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Witam. Nie wiedziałem w jakim miejscu założyć temat, więc dodałem go tu. Problem polega na ty, że od wczoraj mój napęd nie odtwarza mi płyt. Tzn. kupiłem wczoraj Crysisa Warheada i zainstalowałem. gdy wyjąłem płyte i włożyłem to już mi jej nie odtworzyło. Próbowałem także zainstalować drugą płyte, żebym grał na Multiplayerze i też nie pokazywało jej w Moim komputerze. Nawet płyty od Gta mi nie pokazuje (a do tej pory cały czas działała). Dodam, że gdy włoże płyte do napędu to w dodatku mi wyje jakby co sekunde albo troche dłużej. Nie jest to taki pisk tylko takim niższym tonem. Nie wiem jak to opisać, ale prosze o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Nie ten dział - temat powinien być tu Co do problemu: zobacz czy odpala instalka windy lub jakiekolwiek inne bootowalne CD/DVD - jeśli nie to napęd "się uszkodził" - gwara, śmietnik, ewentualnie mało opłacalna naprawa. W bardzo optymistycznej wersji - czyszczenie lasera. Jeśli płyty bootowalne normalnie startują, to sądząc po "historii choroby" winny będzie safe disk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michuya Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 (edytowane) Spróbowałem odtworzyć inna płyte i też nie czyta. Ale jedno mnie zaciekawiło. Żadnej płyty mi nie czyta oprócz czystej Dvd-rw. Może mi tylko czyste płyty odtwarza? Może być coś takiego? Odinstalowałem gre, bo myslalem ze to wina gry, bo od tamtego czasu mam cos rozwalone i dalej ten sam problem. edit: Prosze o przeniesienie tematu. Edytowane 24 Kwietnia 2009 przez Michuya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michuya Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Dobra trudno nawet płyty, która czyści laser nie odtwarza...;/ wieczorem pojade z komputerem w ramach gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 ehh, stracę trochę czasu: płytę do czyszczenia lasera możesz sobie wsadzić ... do pudełka i odłożyć na półkę (a w ogóle najlepiej ją opchnąć) Chodziło o płytę bootowalną, ponieważ podczas jej rozruchu nie działa żaden soft związany z systemem operacyjnym. Fakt że system widzi czyste płyty RW może świadczyć że to nie jest wina napędu. Masz gwarę na całego kompa? - fajnie, jesteś uratowany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michuya Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Sorki, że zapytam, ale jaka to płyta bootowalna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Sorki, że zapytam, ale jaka to płyta bootowalna?Ke? podejrzewam, że niestety to pytanie jest na poważnie... :lol: ...ehmmm, więc jest to taka płyta która potrafi odpalić kompa nawet gdy nie ma dysku twardego -> płyta instalacyjna systemu operacyjnego, wszelkiej maści LiveCD, Hiren's Boot CD itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...