Skocz do zawartości
Gość D3s3rttt

Wi-fi Nawaliło (wysoki Ping)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak w/w napisane, problem jest następujący:

Gdy gram np. w Crysis czy Battlefield 2 czy Call of Duty 4 przez internet, inaczej, gdy po zainstalowaniu gier grałem nie było problemu, mogę robić reinstalki gier do śmierci a to nie pomoże.

Wygląda to następująco, zasięg jest "Znakomity" albo 5/5, lecz podczas gier na obojętnym serwerze, tnie mi się strasznie, przez 10-15 sekund po prostu piszę "Są problemy z twoim połączeniem" potem wraca do normy, dzieję się tak od razu do kilku razy na minutę.

Aktualizowałem PB, nic to nie dało jak i patch''y.

Dziwne jest to że wszystko jest ok przez 4 godziny rozgrywki po zainstalowaniu gry, a potem się zaczyna.

Windows? Jest tak samo na Xp i Viście, na normalnej karcie pod PCI-E nie było problemów.

Da się to naprawić czy muszę kupować nową kartę? :sad:

EDIT: Karta sieciowa w mobo (inna niż w sygnaturce, mam 5 kompów) nie działa, pomimo sterowników ze strony producenta.

Edytowane przez D3s3rttt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy ci to pomoże ale na moje lag spajki w grach podziałało. Jeżeli masz viste to w niej jest coś takiego, że wyszukuje co jakiś czas dostępne sieci w pobliżu (nie znam się) i to powoduje takiego laga jak opisałeś, ja rozwiązałem ten problem ściągając WLANOptimizerNET który wyłącza tę usługę. Aczkolwiek twój problem jest chyba bardziej kompleksowy :( bo napisałeś że 4h jest dobrze a potem się zaczyna psuć u mnie tak jest od pierwszej minuty. Program nie ma instalki wiec nie zaszkodzi spróbować =]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po pewnym czasie, po Krakowie ;) Spróbuję ale w sierpniu bo wtedy będę miał nowe cudo, dzięki za pomoc to może być rozwiązanie, zapisze nazwę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi