pucek2000 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam. Potrzebuję zrobić coś takiego, aby do pliku swf wczytywała mi się strona w html. Szukałem na google i znalazłem coś takiego : Zaawansowane wczytywanie pliku html do animacji flash z uwzglednieniem css. Tworzymy dynamiczne pole tekstowe, nazywamy je "content_txt". W jakiejs frame osadzamy kod: var myStyle:TextField.StyleSheet = new TextField.StyleSheet(); myStyle.load("plik_z_stylami.css"); content_txt.styleSheet = myStyle; content_txt.multiline= true; content_txt.wordWrap = true; content_txt.html = true; var story:XML = new XML(); story.ignoreWhite = true; story.load("nasz_plik_html.html"); story.onLoad = function () { content_txt.htmlText = story; } Plik html wyglada nastepujaco: < body > < headline >Giant Sea Lion Spotted< /headline > < subheadline >Citizens scared, amazed< /subheadline > < / body > Plik css: headline { font-family: Arial,Helvetica,sans-serif; font-size: 16px; font-weight: bold; display: block; } subheadline { font-family: Arial,Helvetica,sans-serif; font-size: 13px; font-weight: bold; display: block; } Niestety mi to nie działa :( Ktoś może wie jak zrobić, żeby to działało ? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam:) Edytowane 27 Kwietnia 2009 przez pucek2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny00 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 flash nie najlepiej interpretuje htmlTEXT... i nie wszystko w stylach :/ .. sprobuj na poczatek bez stylow.. bo to co teraz zrobiles to po porstu wyswietla xml'a i powinno wszystko wypisac.. p.s. sprawdz czy nazwales instancje pola tekstowego bo i to sie zdarza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 W jakiejs frame osadzamy kodMhm... najlepiej w takiej, w której mamy instancję textfielda. Też radzę sprawdzić. story.onLoad = function(success:Boolean){ if(success) //akcje ladowania else trace("blabla nie zaladowalo xml");} Pomaga. Będziesz wiedział, czy plik się w ogóle załadował. Poza tym- faktycznie, css dla wczytywanych danych to jakaś porażka. Zrobiłem animację opartą na css tylko raz w życiu i jakoś się nie zanosi, żebym . Stokroć lepszy jest TextFormat, więc może o nim poczytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...