jorro Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Siema. Mam problem, przeszukałem wszystko co się dało ale 100% odpowiedzi jak nie miałem tak nie mam. Mam laptopa dell vostro 1000. amd athlon x2, 2gb ramu, radeon xpress 1150. Odkąd przeszedłem z orginalnej visty na xpka żaden system nie działał poprawnie dłużej niż tydzień. Najpierw błędy z mom.exe - wyeliminowane frameworksem. Potem problem przy uruchamianiu - exlorer exe się nie uruchamia. Muszę się wylogować i zalogować i jest ok. Próbowałem różnych wersji xpka, od xp speed pro, poprzez zwykłego xp z sp2 aż po xp z sp3. Teraz już przy drugim włączeniu komputera explorer nie odpala. Ma ktoś jakiś pomysł na przyczyne?? Problemy z softem czy może coś ze sprzętem? Jestem komputerowym 'lajkonikiem' więc baza moich pomysłów co z tym zrobić wyczerpała się już dawno. Pomożecie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 albo wirusy (zrób skan programikiem cureit w trybie awaryjnym) albo pamięci walnięte. Masz 2x1GB założone? Wyciągnij jedną kostkę i testuj memtestem (może być orthos pod windowsem), ściągnij sobie hdtune 2.55 (free) i przeskanuj dysk na obecność badów. To chyba tyle na razie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...