Kulkowy Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Witam serdecznie, jestem tu nowy i mam jedno bardzo ważne dla mnie pytanie :) Otóż chodzi o to że jestem posiadaczem komputera pewnej znanej marki, mój problem wiąże się z tym że mam tutaj zainstalowane 2 kości RDRAM PC 1066 plus dwa Terminatory. Chciałem rozbudować troszeczkę RAM i mam problem bowiem, pamięć RDRAM PC 1066 jest strasznie ciężko dostępna a jak już jest to cena kosmos, w związku z tym chciałem zapytać czy gdy zainstaluję zamiast terminatorów dwie dodatkowe kości ale PC 800 czy to wszystko będzie działać? Gdzieś wyczytałem że owe 800-setki ograniczą tylko prędkość tych 1066 ale czy to prawda? Bardzo proszę o konkretną odpowiedź w tym temacie :) Może lepiej zamienić 1066 na 800 :) Dziękuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Będąc szczerym lepiej zmienić sprzęt :) Ogólnie dokup jak najtańsze 800tki. I tak nie zauważysz różnicy między 1066 a 800, tylko będą ci się mocniej grzały. Ale inwestowanie w RDRAM nie wiem czy jest czymś mądrym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulkowy Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Powiem szczerze że nie bardzo mam powody do zmiany sprzętu gdyż obecnie używana wystarcza mi jak na moje potrzeby, jedynie ten RAM to problem bo mam tylko 512 Mb a chciałem wsadzić 2 Gb. Wentylowanego mam całego kompa nie tylko procek więc myślę że temperatura pamięci nie będzie zbyt wielkim problemem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Tyle, że za 2 GB RDRAMow wydasz fortune, tyle co za jakąś szybszą lowendową konfigurację Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 W cenie rdram mozna miec z 4 razy wiecej ddr2... za 80zl mozna dostac 2gb ddr2 800mhz do tego do kupisz tani procek i plyte (nawet uzywane) Jak juz pisali pakowanie sie w rdram to strata pieniedzy i lepiej wyjdziesz jesli zmienisz platforme bo do tego co masz dokupisz ramu i ciach!o ci to da - prawie nic nie doplacisz a bedzie wydajniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...