Misiek007 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Witam, Jako że nie mogę zrezygnować z aluminiowej chłodnicy z układzie a chce się ustrzec korozji myślałem o poniklowaniu wszystkich bloczków. Rozwiąże to problem korozji?? Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2f Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek007 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 (edytowane) Niklowanie nie wpłynie źle na odbieranie ciepła przez takie bloki jak d-tek v1l lub gtx?? Chodzi mi o dość gęsto położone piny i obawa zalanie ich niklem. Edytowane 1 Maja 2009 przez Misiek007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 (edytowane) Niklowanie nie wpłynie źle na odbieranie ciepła przez takie bloki jak d-tek v1l lub gtx?? Chodzi mi o dość gęsto położone piny i obawa zalanie ich niklem. Foto by Angela.pl Widocznie nie ma problemu... Edytowane 1 Maja 2009 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek007 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Dzięki za odpowiedz :) Teraz jeszcze muszę znaleźć kogoś kto w moim mieście mi to ponikluje ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Pamiętaj że nie tylko miedź koroduje z allu jak będziesz miał jakieś złączki / redukcje mosiężne także będzie kisiel... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 (edytowane) nie bedzie :) caly czas mam w swoim ukladzie zlaczki ktorym obcinalem czesc gwintu, tak ze w niektorych miejscach jest mosiadz na wierzchu. Nic nie koroduje i nie ma zadnego syfu. A uklad zalany jest petrygo+woda Edytowane 1 Maja 2009 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek007 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 A pompa CO grungfosa będzie korodować?? Tam jest chyba blok żeliwny albo stalowy. A pompa CO grungfosa będzie korodować?? Tam jest chyba blok żeliwny albo stalowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...