DanioS Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) Witam, bawie sie w podkręcanie i mam problem mianowicie jak wylacze kompa i chce wlaczyc ponownie musze pstrykac tym guzikiem I/O od zasilacza bo monitor sie nie wlacza, mam Amd Phenom x3 710 + asrock a780gxh i antec earthwatts 650W, 2gb ram goodram 667mhz i pentagram karakorum ucze sie podkręcac narazie mam tak: Cpu frequency: 245 pcie frequency 100 CPu voltage 1,4 mnoznik x13 NB FREQency x8 nb voltage 1.25 ht bus: 800mhz Memory clock: 333mhz taktowanie wynosi: 4x 3185mhz nb frequency:1960mhz dram frequency:408mhz cpu volt:1.4 Gdy komp nie jest podkrecony to 4 rdzen nie przeszkadza w bootowaniu, po lekkim podkreceniu przeszkadza, 4rdzen testowalem 30min w orthosie prio 7 Edytowane 2 Maja 2009 przez DanioS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 a co ma piernik do wiatraka po za tym ze maja tyle samo liter? nie tredy droga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viviusek Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 sry za OT ale DanioS moglbys pisac wszystko w jednym topicu ;) a nie otwierac kilku na raz ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 4 rdzeń jest dlatego zablokowany, bo jest "uszkodzony" więc nie licz, że nie dość, że odblokujesz, to jeszcze podkręcisz, bo raczej nie ma na to szans ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 4rdzen testowalem 30min w orthosie prio 7Po testuj dłużej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Jak wyżej, za dużo tych tematów chyba jest. W temacie: goodram 667mhz dram frequency:408mhzDaj troszkę luzu tej pamięci, zmniejsz taktowanie albo poluzuj timingi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...