turtlesomaniak Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Witam , dzisiaj napotkal mnie z rana dosc dziwny przypadek z ktorym sie jeszcze nie spotkalem , po wlaczeniu kompa , wszystkie wiatraki zaczely pracowac , lecz ani monitor sie nie wlacza ani tez nie ma zadnego sygnalu dzwiekowego , ze system sie zaladowal jak i ze cos jest nie tak , po odloczeniu go na okolo 5 min od pradu , uruchomil sie normalnie lecz przy wczytywaniu Windows (mam xp) nagle sie wylaczyl odlaczylem 2gi dysk i normalnie sie odpalil do konca , nastepnie znowu 2gi dysk podpiolem i tez nie bylo zadnych problemow. narazie wszystko dziala ale chcialbym wiedziec czego to moglobyc wina i co jakby padl na amen mam wymienic ??? moja teoria: dysk , zasilka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek.M Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Ja bym obstawiał zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Albo i dysk. Żeby wykluczyć dysk musiałbyś zrobić testy obciążeniowe kompa,aby na maxa obciążyć zasiłkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Póki Ci działa to sprawdź dyski czy nie mają bad sectorów. Zrobisz to programem HD Tune ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtlesomaniak Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 ok nareszcie uruchomilem znowu tego grata :) , nowe spostrzezenia: po wylaczeniu na noc i checi wlaczenia go z rana mam znow takz e wiatraki tylko pracuja monitor sie nie wlacza i nie ma zadnego sygnalu dzwiekowego, zeby sie wlaczyl musze odciac doplyw pradu na jakies 30s i wtedy odpala , lecz gdy dochodzi do ladowania WinXp slychac normlane mulenie dysku i nagle znow sie wylacza , po czym znowu musze znowu off listwe na 30s zeby sie zalaczyl , przy czym gdy sie wylacza podczas ladowania win slysze pod koniec ciche "krkr" lecz dany dzwiek tak jakby nie dochcodzi raczej z dysku , a teraz zeby wlaczyc kompa musze zrobic tak ze odpalam go w trybie awaryjnym a nastepnie uruchomic ponownie z menu start , wtedy all glancik , nie wiem gdyby komp wieszal sie tylko przy wlaczaniu win , no to wiadomo albo winda sie schrzanila albo dysk , lecz jezeli po nocy (8h nieuzytkowania) komputer wogole nie startuje , procz wiatrakow to nie jestem juz taki pewny P.S da rade wsadzic dyski Sata do gniazda Ide/ata ? jest jakas specjalna przejsciowka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) Zobacz czy poza obudową też takie kwiatki sie dzieją(tzn. wymontuj bebechy i odpal np na biurku ;)). Sprawdź też na innym zasilaczu. To ważne. tak są specjalne przejściówki SATA>ATA ;] Kupisz np Tu Edytowane 4 Maja 2009 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtlesomaniak Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 ok wlasnie 2 razy wylaczyl sie komp podczas grania , wiec chyba to jednak zasilka , jaka zasilke polecacie tak do 200zl , jezeli okaze sie ze to nie zasilka to zapewne wymienie dysk badz caly config wiec dobrze by bylo gdyby nowa zasilka utrzymala zestawik tak do 1000zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Kup jakiegoś fortrona do tego sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtlesomaniak Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Kup jakiegoś fortrona do tego sprzętu.jutro przejde sie po miescie i zobacze jakie moge dostac u siebie jezeli bym zamawial to widze ze Corsair CX400W za 199 zł jest polecany w zestawach na maj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Nie opłaca sie kupować takiego zasilacza do twojego sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtlesomaniak Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Nie opłaca sie kupować takiego zasilacza do twojego sprzętu.tak ale zapewne na te wakacje zmienie config Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 W taki razie ten Corsair będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Bierz Corsaira. Będzie na zapas ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtlesomaniak Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) Bierz Corsaira. Będzie na zapas ;]tak sie wlasnie zastanawiam ile na zapas , jezeli to wina zasilki to wolalbym nawet doplacic 8 dych i kupic wersje 450 , lecz jezeli okaze sie ze to nie jest wina zasilki , ani dysku to bedzie potrzebna wymiana plyty z prockiem i ramem co za tym idize duzy koszt calej operacji wiec gdybym mial pewnosc ze to zasilka to bym wzial 450 , bo tak to jednej stowki zabraknie w miare sensownego configa , lecz watpie ze jakis kumpel mi pozyczy zasilke na 1 dzien ;p a innego sposobu na sprawdzenie czy to zasilka nie widze --- edit: napiecia sie zgadzaja ? Edytowane 4 Maja 2009 przez turtlesomaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 (edytowane) Napięć nie można mierzyć programami. Bo podają zazwyczaj głupoty. Nigdy nie wiesz czy to prawda czy nie. Dlatego musiałbyś je pomierzyć poprostu miernikiem. A najlepiej skombinuj inną zasiłke :) Edytowane 5 Maja 2009 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtlesomaniak Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 ok jestem juz raczej pewny ze to jednak plyta glowna , kondensatory obok procka sa troche napuchniete foto: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtlesomaniak Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) zamiast wymieniac caly sprzet wole kupic sama plyte glowna a zmienic kompa tak za jakis rok dopiero zastanawiam sie nad tymi 2 plytami : http://www.allegro.pl/item627680760_nowa_p...m_sata_ata.html http://www.allegro.pl/item619233035_asus_a...ie_nforce4.html http://www.allegro.pl/item627422168_fsc_20..._lan_audio.html co polecacie ? Edytowane 7 Maja 2009 przez turtlesomaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Kondensatory rzeczywiście już na wymarciu. Jesteś pewien, że chcesz ładować się w starą technologię? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtlesomaniak Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 jutro bede wiedzial jakim budzetem bede dysponowal , kompa chcialem zmodernizowac gdzies w lutym przyszlym roku , gdyz obecny mi do gier w ktore gram wystarczal;p a wymiana plyty ,procka ramu i zasilki duzo nie zmieni tak czy inaczej jezeli bede mial dosc duzy budzet(jak na mnie) to wezme taki zestaw: AMD Athlon X2 7750+ Black Edition ASRock A780GXH OCZ 2GB 1066MHZ Corsair CX400W a jesli nie to wezme chyba ta plyte http://www.allegro.pl/item627422168_fsc_20..._lan_audio.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...