Polonium Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 No więc wreszcie się przemogłem i wziąłem się za przeróbkę mojej budy stylu "A skąd ona się tu wzięła". No więc z początku miałem kilka pomysłów na mod, ale po dłuższym namyśle doszedłem do wniosku że ów toksyczny mod będzie najlepszy. Na początek pokaże mniej więcej jak moja "obudowa" wygląda teraz. A to zakupiłem specjalnie do moda. Bok już zdążyłem wyciąć. (Z okrągłościami nie dało rady przez wywiew na procu :/) Standardowo dojdzie jeszcze uszczelka na wycięte części, pleksa (o ile uda mi się jakąś zdobyć), neonki i malowanie. P.S. Proszę o poważną krytykę i przypominam. To mój pierwszy mod więc wiem że nie będzie on taki piękny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borbo Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Trochę krzywo, ale nie każdy musi być mistrzem w wycinaniu (mi to kompletnie nie wychodzi :lol2: ) PS zdradź trochę szczegółów: jaka tematyka itp. itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Zapowiada się ciekawie - co z tego wyjdzie zobaczymy. Neonki - nie katody lub diody - tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polonium Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Neonki - nie katody lub diody - takSorki. Chodziło mi o katody. zdradź trochę szczegółów: jaka tematyka itp. itd.No więc tematyka to będzie jak nazwa wskazuję toksyczność. Po prawej stronie obudowy dojdzie wygrawerowana trupia czaszka ze skrzyżowanymi kośćmi pod nią. Z góry mam zamiar umieścić wentylator, a wlot do niego będzie wyglądał jak kurek od beczki (jeśli mi wyjdzie). Kolorystyka będzie raczej w ciemnych barwach. 'Jadowity" zielony i czarny (lub inny ciemny kolor). Co jeszcze z tego wyjdzie się zobaczy w trakcie prac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Standardowo dojdzie jeszcze uszczelka na wycięte części, pleksa (o ile uda mi się jakąś zdobyć), neonki i malowanie.Wedlug mnie uszczelka miedzy blache a pleksi wyglada wiejsko :lol: Lepiej dac od tylu i np ladnie przynitowac ;) Ale to Twoj projekt i zrobisz jak chcesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polonium Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Ja też bym wolał bez uszczelki, ale z powodu tego, że to mój pierwszy mod (więc też pierwsze cięcie) to krawędzie wyszły trochę krzywo. Uszczelka by to ukryła. Ostatecznie gadałem z ojcem, i wpadł on na pomysł żeby po postu zakupić małe wężyki/rurki i je ponacinać. Potem będzie je można wsunąć na blachę. A że będą one trochę bardziej mobilne (mam przynajmniej taką nadzieję) to wtedy je też pomaluję na rdzawy kolor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Taki pomysł na szybko. Aby naprawdę jakoś fajnie to wyszło to proponuje kupić farbę UV zieloną i polać nią z góry boki obudowy. Farba słynie na dół tworzą fajne smugi i ciekawy efekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polonium Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Hmm... Wiesz Ghost. Na pewno skorzystam z twojego pomysłu. Co Prawda do malowania jeszcze daleko, ale dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Taki pomysł na szybko. Aby naprawdę jakoś fajnie to wyszło to proponuje kupić farbę UV zieloną i polać nią z góry boki obudowy. Farba słynie na dół tworzą fajne smugi i ciekawy efekt lecz z drugiej strony to bezsensu malować obudowę z zewnątrz farbą UV bo nie ma jej jak podświetlić, chyba ze będziesz miał skierowaną jakaś lampę UV na nią to spoko ja popełniłem już taki błąd :lol2: ale co tam dodam ze farba UV kosztuje troszkę więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polonium Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Najpierw zamierzałem kupić zestaw katod (dwie pod jeden przełącznik) i włożyć to do środka (na bok i z dołu), ale po tym co powiedział mi Ghost doszedłem do wniosku że jedną katodę dam do środka a drugą na bok szafki. Więc nie będzie tam problemu z oświetleniem. Co prawda zastanawiałem się jeszcze nad czymś w stylu zawiasów z tyłu (lub z przodu). Co o tym sądzicie? Co do kosztów jakoś sobie poradzę. W najgorszym wypadku pójdę i weekendami będę w Carrefourze robił :P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 doszedłem do wniosku że jedną katodę dam do środka a drugą na bok szafki. Więc nie będzie tam problemu z oświetleniem. będziesz musiał pomyśleć jak wyprowadzić katodę na zewnątrz przymocujesz ją na bok szafki a będziesz chciał kompa wyciągnąć i co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polonium Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 (edytowane) Mówiąc "przymocuję" chodziło mi nie o doklejenie/dokręcenie jej do szafki, ale np umieszczenie jej na haczykach. Dzięki temu nie będzie dużo problemów z umieszczeniem jej na szafce a i przy wyciąganiu kompa też się nie namęczę. P.S. Mały Update'cik. Kupiłem już wężyki na krawędzie. Jutro, lub dziś wieczorkiem będę je odmierzał i wycinał. P.S.2 Pytanie natury estetycznej. Jak myślicie? Która katoda będzie najlepsza do środka? Zielona czy czerwona? Edytowane 6 Maja 2009 przez Polonium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Jak prace idą? Jest coś nowego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polonium Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Jak na razie to szukam sklepu gdzie będę mógł pokupować farby UV, katody itp. Poza tym, wężyki już odmierzone i dziś się będę brał za wycinanie koła na górze i będę musiał przeszukać piwnicę. Może znajdę jakieś kolanko czy coś to je ładnie obrobię i przymocuję na górze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polonium Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 No więc szykuję się update. To udało mi się dziś wieczorkiem zrobić. Okienko na wentylator na górnej ściance + zmontowałem "korek" z kolanka xD . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...