machabeusz Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Na początek witam wszystkich, bo to mój pierwszy post na tym forum. A teraz do sedna. Mam pewien problem z komputerem w pracy, mianowicie nic z niego nie można usłyszeć, nie da się posłuchać żadnej muzyki itd...Gdy wchodzę w "Dźwięki i urządzenia audio" w panelu sterowania, pisze iż "Brak urządzeń audio". Dodaje obrazek. W komputerze jest karta dźwiękowa, żeby nie było wątpliwości. Niestety nie pamiętam jej nazwy, choć postaram się ją zdobyć jak najszybciej (nazwę). Do tego czasu proszę jednak, żebyście mi drodzy forumowicze doradzili jaki może być problem. Nie podałem nazwy płyty głównej lub karty dźwiękowej, więc nie oczekuje docelowej rady w sprawie np. linka do konkretnych sterowników, ale chciałbym poznać przyczynę problemu. Czyli - czy to wina sterowników, czy trzeba kartę jakoś włączyć, a może w biosie coś ustawić? Pomóżcie mi laikowi proszę, będę wdzięczny... :roll: Żeby tam tylko nie było tego... napisu. ;D Aha, i system xp SP2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Ja stawiam na brak sterownikow ;) Zobaqcz w menedzerze urzadzen (prawym na moj komputer>wlasciwosci>sprzet> menedzer urzadzen czy jakos tak) i napisz czy masz cos przy pytajnikach i co w kontrolerach dzwieku (o ile beda) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machabeusz Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 W razie czego mam już nieco bardziej konkretne dane - płyta głowna o ile dobrze dedukuje zintegrowana z karta dzwiękową, nazwa płyty głównej - ASROCK P4M266A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...