mycha1st Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Mam zajebisty problem z moim kompem pojawil sie on wczoraj podczas pracy na windowsie zawiesil sie, podczas resetu juz sie nie uruchomil tylko zastartowal na jakies 3 sekundy i sie wylaczyl i tak w kolko!! Pomyslaem ze moze jest cos nie tak z ktoryms przewodem od zasilania ale przy kompie nic niebylo ruszane od miecha tak wiec samo by sie nie obluzowalo, powiedzialem bratu o tym i tez sie zdziwil i zaczal sie doszukiwac problem rozkrecilismy kompa i zaczelismy po kolei sprawdzac sprzet na jego kompie: grafe, pamieci RAM, dysk, nawet zasilacz i wszystko jest ok. Brat postanowil przepiac procki swojego wpial w moja plyte glowna i komp sie uruchomil nastepnie wpial mojego procka do swojej plyty i tez sie kom uruchomil i ponownie wpial mojego procka do mojej plyty i problem powrocil!!!, kolejna rzecza jaka zrobil to zrobil aktualizajce BIOS-a na najnowszego ale problem nie ustapil niewiemy gdzie szukac winy w procku czy plycie ale dziwne to jest ze jego procek u mnie hula i moj u niego tez!!! PODAM DANE PLYTY I PROCKA: MOBO: ASUS M3A32-MVP DELUXE Rev.1.02G PROCEK: AMD PHENOM BLACK EDITION 9950 X4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasio1500 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Jaki Twój brat ma procesor?? (ten którym testowałeś mobo swoje) Możliwe że Asus przekombinował tą płytę. Narazie logiczne wyjście niech komputery pracują z zamienionymi procesorami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycha1st Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 aktualnie pracuje na brata procku jego procek to amd athlon 64 x2 dual core 5600+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Jaki zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycha1st Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Thermal Take Toughpower 750W zasilacz jest ok brat tez ma 750W tylko ze Zalmana ale na 99% problem lezy w MOBO ale dokladnie co jej nie lezy to niewiem -BIOS?? widzialem na amerykanskim ebay-u same biosy do tej plyty ale czy to Bios lezy to h... go wie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 To,ze zasilacz ma 750W nie oznacza,ze jest bezawaryjny.Zacznij wpierw sprawdzanie od niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycha1st Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 spoko zasilacz tez byl sprawdzony juz w temacie o tym wspomnialem z tym ze juz widzialem na jakims forum taki sam probllem jak moj z ta plyta glowna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 A jest mozliwosc na tym x4 wejsc do biosu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycha1st Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 nie niema mowy o wejsciu do biosa tylko 3 sekundy pracuje komp i sie automatycznie wylacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycha1st Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 a moze by tak sprobowac wgrania swiezego BIOS-a na wypietym procku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasio1500 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) a moze by tak sprobowac wgrania swiezego BIOS-a na wypietym procku?chyba na tym drugim procku co działa na tej płycie jak już... Tak to by było zalecane. Edytowane 7 Maja 2009 przez stasio1500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Ale zaraz,jezeli dobrze zrozumialem, to komp chodzil na tym procku,a jazdy zaczely sie po jakims dluzszym czasie?? wiec nie wiem,czy mozna wine zrzucac na bios,raczej winy szukalbym w sekcji zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasio1500 Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Ale zaraz,jezeli dobrze zrozumialem, to komp chodzil na tym procku,a jazdy zaczely sie po jakims dluzszym czasie?? wiec nie wiem,czy mozna wine zrzucac na bios,raczej winy szukalbym w sekcji zasilania.I tu morzesz mieć rację. Ale sądzę że ASUS takiej wpadki by nie zrobił.... Jeśli używa 5600+ Windsor to raczej ma TDP na poziomie 125W (trochę to inaczej się ma do pobuoru prądu przez procesor bo TDP dotyczy thermal.... ale pobór prądu napewno jest większy niż Brisbane 65W) Więc sekcja zasilania też mogła by niewyrabiać. Ale jeśli jest to Brisbane to teza z niewyrabiającą sekcją zasilania nabiera sensu. Płyta do servisu w takim wypadku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycha1st Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Phenom ma 140W :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycha1st Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 plyte odsylam do serwisu. Troszke cztalem na temat plyt glownych rekomedowanych pod AMD Phenom Black Edition 9950 140W i okazalo sie ze niekazda plyta jest rekomendowana pod zasilanie 140W na stronie AMD po wybraniu wszystkich opcji dot. mojego procka okazalo sie ze moja M3A32-MVP DELUXE jest rekomendowana i problem moim zdaniem moglby miec miejsce jezeli procek bylby po overcloking-u ale nawet procka niedotykalem bo niema potrzeby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasio1500 Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 (edytowane) No to sprawa jasna... Sekcja zasilania procesora trafiła Ci się kiepska... Daj znać jak płyta wróci z servisu. I napisz czy rozwiązali Twój problem. Edytowane 12 Maja 2009 przez stasio1500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...