Skocz do zawartości
master4life

Cr.2 Razy 2?

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem rozbudować swój układ o bloczek na nb i gpu jak i dodatkową chłodnice, jak wiadomo pompka nie należy do mocnych i tu nasuwa się problem. Priorytetem jest cisza i opłacalność, laing d5/mcp655 odpada z względu na cenę, ddc/350 też za bardzo nie podchodzi(mam jakieś dziwne uprzedzenie do tej pompki), i teraz mam dylemat czy kupno drugiego cr.2 rozwiązało by mój problem? Czy raczej szukać innych pompek? Proszę o rade.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używany Laing to niecałe 200zł. Sprzedajesz swojego cr2, dokladasz 100zl (tyle bys pewnie zaplacil za drugiego cr2) i masz porządną pompkę.

Zresztą jak rozbudowałeś układ o nb, gpu i chłodnice, to czemu żałujesz kilka zł na pompkę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zresztą jak rozbudowałeś układ o nb, gpu i chłodnice, to czemu żałujesz kilka zł na pompkę...

Akurat mam zamiar na te 3 elementy razem wydać jakieś 175, max 200zł :) do tego używany cr.2 ~50zł i mam wszystko co potrzebuje (jeżeli moja teoria z 2x cr.2 się sprawdzi).

Natomiast jak już wyżej napisałem ddc/350 mi nie odpowiada z kilku przyczyn które ostatni wyczytałem tu i ówdzie, jak i cena używki, to już wole dołożyć i kupić używanego mcp655:]

Więc moje pytanie brzmi czy 2 razy cr.2 rozwiązało by mój problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli jestes zadowolony z tego jak pracuje pierwszy obieg to zrobienie drugiego na GPU i NB powino byc calkiem ok, oczywiscie jesli chcesz robic 2 obiegi, jesli nie daruj sobie, 2 pompki w 1 obiegu nie zwieksza ci duzo wydajnosci.

Szukaj uzywanego D5 Vario/MCP-655, za max 220-250 pln powinienes kupic, MCP-655B bym sobie odpuscil ze wzgledu na brak regulacji.

Ponczyslaw - od ogloszen masz gielde, za sprzedawanie w innych temetach dostaje sie %%

I nie wygadyj bzdur ze MCP-655B bedzie cichsze od 2x CR2, nawet od 2x DDC albo 10x CR2 nie bedzie cichsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi