McBenner Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Dzis wymienilem procka na lepszy model i spoko idzie na 2300 mhz na 1.8V z tym ze wiatrak od zasilacza musialem w fanmate ustawic na maxa bo inaczej zdaje sie zeby sie zjaral. Przy takich ustawieniach powietrze wydmuchiwane z zasilacza przez wiatrak 2900 obr/min jest gorace, i obawiam sie za jak ustawie 12x200 to zasilacz moze juz nie wyrobic. Czy ktos zna graniczna wartosc dla codegena? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Hmm, z tymi codegenami to różnie bywa. Niektórym nie chcą ciągnąć tak jak ja mam w podpisie a niektórym idą dużo więcej. Tak naprawdę to nikt chyba nie wie ile mogą wytrzymać :-). Ja mam 300W i na razie spoko chodzi, zobaczym jak dam mu więcej :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 A moj egzemplarz codegena to chyba przebija wszystkie pod wzgledem NIEWYDOLNOSCI.. zobacz: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=29685 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 mialem codegena 300W z wentylem w zasilaczu puszczonym przez rezystor 27Ohm, 5W i przy procku 12x166 komp jakos smigal ale po zapodaniu 12.5x166MHz i 1.625V wyzional ducha. moze pozylby dluzej gdyby wiatrak chodzil na pelnych obrotach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 przy codegenach liczy sie przede wszystkim lut szczescia, jednemu wyrobi wiecej, a u drugiego podziekuje za wspolprace przy pierwszej probie mocniejszego @. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Moge powiedziec ze po 2 miesiacach moj Codegen ma napiecia bliskie granicznym. Z 3.3 spadl do 3.17 a 5.05 do 4.70 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 kiedys mialem codgena 300watt i na sprzecie co ponizej(shuttle ak32a) 3,3v mial 2,94 a 5v=4,80...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Czyli sprawa jest jednoznaczna, w ogole nie ma co sie zastanawiac, nie ma sensu dawac wiecej jak te 2300, bo to ze sie zjara jest prawie pewne. A jakbym sobie kupil np chiefteca 360W z jednym wiatrakiem, to jakby to wygladalo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 mi się Codegen zjarał na 2100+ i Radeonku 300/300, kupiłem Feela też nie jest rewelacja ale od Codegena lepszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Czyli sprawa jest jednoznaczna, w ogole nie ma co sie zastanawiac, nie ma sensu dawac wiecej jak te 2300, bo to ze sie zjara jest prawie pewne. A jakbym sobie kupil np chiefteca 360W z jednym wiatrakiem, to jakby to wygladalo?No to by wyglądało elegancko :lol: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Czyli sprawa jest jednoznaczna, w ogole nie ma co sie zastanawiac, nie ma sensu dawac wiecej jak te 2300, bo to ze sie zjara jest prawie pewne. A jakbym sobie kupil np chiefteca 360W z jednym wiatrakiem, to jakby to wygladalo? duzo lepiej, kilka klas wyzej:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 co wy chcecie od tych codegenow ja mam takiego jak w podpisie i smiga mi wszystko na przeroznych ustawienich ...przy fsb 190 a nawet i 200 a i napiecia dla ramku na maxa i dla proca 2,0v :P i jest ok ..a teraz moje napiecia to tak : +3,3 v = 3.31 +5v=4,97 -12v=-12,45 +12v=12.52 -5v=-5.45 chyba nie jest az tak zle co :} a co ciekawe ale to juz chyba plyty wina napiecie na procu na lajtpowo mi zaniza teraz mam 1.58 zamiast 1,6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łataa Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 mam właśnie codegena 300W i tak oto się przedstawiają napięcia na ty co niżej(asus probe i bios): +3,3->3,072(w porywach 3,104) +5->5,16 +12->12,16 najciekawsz jednak npiecie Vcore-zworką na plycie podniesione o 0,2V i dodatkowo w biosie ustawione 1,6V a tu i w biosie i asus probie jest jak byk ~1,776;1,76;1,728itd...skacze sobie(o ile dobrze licze 1,6+0,2=1,8) niestety najgorsze jest to że zasilacz nie potrafi utrzymać danych napięć na stalych poziomach i tak Vcore potrafi nawet spaść poniżej 1,7V Nie wiem czy to pora na zmiane i czy w jakiś sposób te wahania mogą zaszkodzić całemu pc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 (...)Czy ktos zna graniczna wartosc dla codegena? prawdopodobnie juz ja przekroczyles ;-) lepiej odkrec proca i zmien ten szit.... jak bym na 300W codegenie mial 1ghz to bym sie troche poczowal niepewnie ;-) nawet jesli jeszcze idzie to tylko kwasia czasu zanim powie PAPA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 A ja chcialbym, zeby powiedzial moj codegenik papa :D bo aktualne napiecia to: vcore 1,55 --> 1.55 :lol: :lol: :lol: +5 --> 4,89 +3,3 --> 2,98 !!!!!!!!!!!!!!!!!!! +12 --> 12,20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 ti głupi jesteś. zamiast go palić - sprzedaj ! ja mam napięcia 5V 4.95V, 12V 11.77V ale czsem jest 4.88 i 12.95V, waha się strasznie ale już forton w drodze i powinno być lepiej, ciszej i chłodniej dzięki dobraemu wiatrakowi 12cm w dobrym miejscu nad prockiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 A mój Codegen 300W to też nie rewelacja, ale trzyma sie całkiem nieźle jak przy tym co mam w podpisie. +3.3 > 3.260V +5 > 4.910V +12 >12.350V +5vsb > 5.020V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 jaj juzpisałem w innym temacie zjarał sie codeshit jak ci syczy i bardzo dużo ciepła wydziela (Tak było w moim przypadku to ci zdechnie w ciągu tygodnia ) Tera zjade na zapasowym codeshicie i też czeszczy wiec kupuje zasiłke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParyS Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Ja ma codegena i mam go juz dosc - pisze ze ma 300w ale jak liczylem zuzycie energii calego sprzetu to wychodzi ze ledwo ledwo wyrabia 250w i napiecia ma bardzo niestabilne przy fsb 150mhz. Juz niedlugo chieftec 420w , a co :-) ! zasliacz to podstawa, mozna porownac do mobo. Codegeny na szczeescie umieraja lagodnie. W szkole u znajomego wyzional ducha jakis LC czy L&C wyrzucajac przez wentyla szczatki kondensatorow i powodujac KATASTROFE - proc , plyta, sieciowka ,dysk ,modem i cdrom- elementy elektroniczne spuchly lub popekaly :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 ti głupi jesteś. zamiast go palić - sprzedaj ! ja mam napięcia 5V 4.95V, 12V 11.77V ale czsem jest 4.88 i 12.95V, waha się strasznie ale już forton w drodze i powinno być lepiej, ciszej i chłodniej dzięki dobraemu wiatrakowi 12cm w dobrym miejscu nad prockiem. Nie mow, ze glupi jestem ;) gwarancja... gwarancja :) :) :) o to mi chodzi :) :) :) wtedy sie na chiefteca by wymienilo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...