caker Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) Miesiąc temu kupiłem dysk zewnętrzny Seagate FreeAgent Desk 3,5, 1tb. USB 2.0. Na początku było wszystko w porządku, bez problemu kopiowałem na niego duże ilości danych. Jakiś tydzień temu pojawił się problem. Dysk zaczął wieszać się przy próbie skopiowania większej ilości danych. Kiedy próbuję skopiować 10gb na początku wszystko jest w porządku, kiedy skopiuje się około 2gb z całości kopiowanie staje w miejscu, po pewnym czasie wiesza się cały system i już nic nie można zrobić poza twardym wyłączeniem komputera, natomiast dysk cały czas pracuje - świeci się jak przy kopiowaniu/odczycie i słychać silniczek. Jedynym sposobem wyłączenia jest odłączenie go od prądu. To wszystko dzieje się na laptopie wyposażonym w Windows Vista. Testowałem dysk na innym komputerze i nie ma problemu. Wcześniej nie miałem na tym komputerze problemu z urządzeniami USB. Nie miałem dotąd dysku 3,5 ale 2,5 działał normalnie. Może ktoś wie jak temu zaradzić? Pozdrawiam. Edytowane 7 Maja 2009 przez caker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...