Skocz do zawartości
akimel

Głośniki C2048 Vigoole 2.0.pomocy!jak Podłączyć

Rekomendowane odpowiedzi

witam.mam problem, otóż zakupiłem w/w głośniki i niestety gra tylko głośnik lewy(aktywny). mam karte sound blaster audigy 2 i do niej podpinam jacka zakończonego dwoma chincami które podłączam do głośnika aktywnego i dodatkowo łącze oba głośniki między sobą kablem który był w zestawie. prosze o pomoc!!robie coś źle czy może prawa kolumna jest uszkodzona?????z góry dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęta izolacja z końcówek tego przewodu?

Przewód podłączony w fazie?

tak oczywiście izolacja jest zdjęta. mógłbyś mi przybliżyć o co chodzi z tą fazą??

dodam że przed chwilą zauważyłem że jak zamienie chince kolorami tj.czerowny do białego i biały do czerownego to prawy gra z tym że bardzo cicho.dzieki za zainteresowanie tematem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem w Vigoolach są zaciski czerwone i czarne.

Musi być tak:

zacisk czerwony -> jedna z żył przewodu głośnikowego -> zacisk czerwony w drugiej kolumnie

zacisk czarny -> druga z żył przewodu -> zacisk czarny w drugiej kolumnie

Być może podłączyłeś odwrotnie.

klik

Dołączona grafika

Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jack-chinch albo przewód głośnikowy jest uszkodzony... spróbuj z innymi.

na input1 i input2 jest to samo?

właśnie kupiłem nowe kable.niestety nic nie pomogło...input nie robi żadnej różnicy.chyba czas odesłać głośniki, a nawet niewiem czy przyjmą bo nie dostałem żadnego paragonu ani faktury:/

chyba że ktoś jeszce ma jakieś pomysły???????

Edytowane przez akimel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie kupiłem nowe kable.niestety nic nie pomogło...input nie robi żadnej różnicy.chyba czas odesłać głośniki, a nawet niewiem czy przyjmą bo nie dostałem żadnego paragonu ani faktury:/

chyba że ktoś jeszce ma jakieś pomysły???????

Pomyslow jest duzo ale trzeba rozkrecac glosniki (zobaczyc czy padl jeden z kanalow czy moze w srodku sie kabel poluzowal)

Jesli masz inny glosnik (nie aktywny) podlacz go do tego wyjscia z Vigooli, jesli zagra, oznacza ze masz padnieta jedna kolumne vigoola (ta nieaktywna) jesli nie to wina wzmacniacza w srodku:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam.mam problem, otóż zakupiłem w/w głośniki i niestety gra tylko głośnik lewy(aktywny). mam karte sound blaster audigy 2 i do niej podpinam jacka zakończonego dwoma chincami które podłączam do głośnika aktywnego i dodatkowo łącze oba głośniki między sobą kablem który był w zestawie. prosze o pomoc!!robie coś źle czy może prawa kolumna jest uszkodzona?????z góry dziękuje

>Klick 1

>Klick 2

Ktoś już miał ten sam problem :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi