Skocz do zawartości
qbass

Pv Dv5-1205

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Co powiecie na tego laptopa?? Czytam , że sie bardzo mocno grzeje (?). 

Laptop do wszelkich zastosowań dla kobiety do 2400zł. Ew. prosze o inne propozycję.

Model : Pavilion dv5-1205ewProcesor : AMD Athlon X2 Dual-Core QL-64 (2,10 GHz, 1 MB pamięci podręcznej L 2)

Pamięć RAM [MB] : 2048 MB (2 x 1024 MB) DDR2

Dysk twardy [GB] : 160 GB SATA 5400 obr/min

Karta graficzna : ATI Mobility Radeon HD 3450/ Łącznie do 1276 MB dostępnej pamięci grafiki, w tym 512 MBpamięci wydzielonej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako posiadacz Paviliona przyznaję że grzeje się mocno. Ale wystarczy podstawka chłodząca z dwoma wentylami i jest OK.

Na minus można zaliczyć jeszcze czasami świrujące dotykowe przyciski Quick Touch, ale to wina grzania się i tego że na palcach mamy zawsze trochę tłuszczu, który pod wpływem temp. powoduje dziwne zachowanie suwaka głośności (takie wytłumaczenie podali forum US) ale jest na to patent.

Mogę poradzić zamianę jednej kości na 2gb, żeby było min 3gb, a najlepiej to opchnąć obie i kupić 2x2gb (dziś cena 2gb to ok 80-90zł, nie majątek, a wygoda z Vistą szczególnie spora)

No i nie wiem jakie masz potrzeby, ale 160GB dysk, troszkę mało w dzisiejszych czasach, szczególnie dla kobiety (muzyka, filmy itp :))

No chyba że dokupisz sobie w przyszłości dysk zewnętrzny. Będzie to o tyle fajne że Pavilionik posiada złącze eSATA właśnie do dysków zewnętrznych (jednocześnie złącze to może robić za zwykłe USB :))

Jako, ze posiadam takiego lapka sam (10 miesięcy) i akurat mnie troszkę brakuje HD 3450 (czasami gram), to moja kobieta ma takiego samego i jej w zupełności wystarcza HD3200, ale dysk 250gb to w jej przypadku minimum, w moim zresztą też ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi