Macabrra Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 (edytowane) Witam! Moje pytanie brzmi, czy istnieje ograniczenie, ile kostek ramu z obsługą ECC można wsadzić na płytę główną? Spotkałem się z opinią, że tylko jedną i dodatkowo nie można wtedy wsadzić żadnej innej kostki ecc, jak i non-ecc. Czy to prawda? Wymieniam parę części w komputerze, a ze względu na niski budżet myślałem nad pamięcią ECC, bo jest tańsza:). Moja płyta główna to biostar nf4-a9a. Kuzyn na takiej samej miał jedną kostkę pamięci hynix 512 mb ecc. Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 12 Maja 2009 przez Macabrra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Witam! Moje pytanie brzmi, czy istnieje ograniczenie, ile kostek ramu z obsługą ECC można wsadzić na płytę główną? Spotkałem się z opinią, że tylko jedną i dodatkowo nie można wtedy wsadzić żadnej innej kostki ecc, jak i non-ecc. Czy to prawda?Prawda. Sam miałem na starej dfi Infinity NF4x kostkę ECC i działała tylko pojedynczo. Z drugą ecc bądź zwykłą płytka nie wstawała. Na asusie a8n to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 A jest sens? W chwili obecnej mamy na prawdę dość dobre ceny na RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...