Ralfo Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 (edytowane) A więc mam taki problem, dotychczas komp chodził na ustawieniach z siga i nie było problemów (komp nr1), ostatnio przyszedł e2140 no i żeby zobaczyć czy działa wrzuciłem go pod tą mobo, pod czym zamontowałem z powrotem E5200, wgrałem def ustawienia (bo komp się odpalał na mnożniku x8), wróciłem do ustawień OC (znam je na pamięć :P) i od tego czasu komp jak dłużej postoi off (np po nocy) włączając się i wywala OC failed albo nic nie pisze ale zacina się w różnych momentach podczas wczytywania windy, pomaga tylko reset wejść do biosu i zapisać jeszcze raz ustawienia po czym chodzi stabilnie cały dzień aż do następnego ranka, jakieś pomysły co może być nie tak? Bios najnowszy Edytowane 13 Maja 2009 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcor Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Nie wiem czy to może ale mozna spróbować baterię na płycie głównej wymienić. U mnie przestawiały się ustawienia (tylko dopiero jak z gniazdka wyłączyłem), a po wymianie baterii na płycie głównej wszystko było dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 To nie jest to że bios zeruje ustawienia czy je zmienia bo są takie same, tylko że komp albo twierdzi nagle że OC failed (ale jak wchodzi się do biosu nadal je pamięta) albo po prostu komp się nie włączy do puki nie wejdę do biosu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...