esy Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Witam Wymieniłem nagrywarkę dvd na LG GH22LS30. Po podłączeniu pod SATA Win Xp startuje tylko do momentu pojawienia loga systemu. Próbowałem z różnymi ustawieniami w biosie odnośnie SATA i nic nie pomogło. Płyta główna ma dwa złącza SATA, pod jeden jest podpięty dysk Seagate, pod drugi nagrywarka LG. Oto moja konfiguracja i aktualne ustawienia biosu MB: Epox EP 8KRAI CPU: Athlon XP 1700 RAM: 2x1GB HD: Seagate Barracuda 7200 250 GB SATA, Seagate Barracuda 7200 250 GB ATA (system postawiony jest na dysku SATA) DVD: LG GH22LS30 PS: Chieftec GPS-400A Bios z 08/10/2004 Ustawienia: SATA MODE - IDE VIA SATA IDE RAID - ENABLED (na takich ustawieniach system uruchamia się z dysku SATA) Ustawienia OC: CPU CLOCK - 200 CPU RATIO - x11 FSB na 400 Sprawdzałem również na ustawieniach "defalutowych". myślałem może FSB za wysokie ale reakcja była taka sama. Może coś się "gryzie" na kontrolerze SATA? Czy dokupienie kontrolera SATA na PCI może rozwiązać problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 wylacz raid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...