Skocz do zawartości
xslimakx

studia...

Rekomendowane odpowiedzi

Mylicie się. Po ukończeniu studiów licencjackich otrzymuje się tytuł "licencjata". Po niektórych kierunkach studiów zawodowych (czyli licencjackich) można uzyskać tytuł inżyniera. Jak się potem dorobi magisterskie uzupełniające, to ma się "magistra inżyniera", tak jak po ukończeniu politechniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety to Ty się mylisz - ja najpierw ukończyłem licencjata, a potem magisterskie uzupełniające i jakoś na dyplomie nie mam "magister inżynier" tylko "magister"

Choć fakt, że miałem tytuł "licencjata", ale nie mówi się, że ma się wykształcenie "licencjackie" tylko tak jak napisałem wyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Niestety to Ty się mylisz - ja najpierw ukończyłem licencjata, a potem magisterskie uzupełniające i jakoś na dyplomie nie mam "magister inżynier" tylko "magister"

Choć fakt, że miałem tytuł "licencjata", ale nie mówi się, że ma się wykształcenie "licencjackie" tylko tak jak napisałem wyżej.

Jak uzyskałeś tytuł licencjata, to po dorobieniu magisterskich masz magistra. Pisałam o tym, że po niektórych kierunkach licencjackich ma się inżyniera (nie licencjata) -- wtedy po "dorobieniu" reszty można mieć magistra inżyniera. Co do wykształcenia: oczywiście -- po studiach licencjackich ma się "wyższe zawodowe". Jaki konkretnie uzyska się tytuł, trzeba sprawdzać już na wybranej uczelni (i kierunku).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rany ludzie!!!!

W kolejności - studia licencjackie - tytuł "licencjat"

studia inżynierskie - tytuł "inżynier"

studia magistersikie - tytuł "magister"

Po skonczeniu licencjackich można zrobić uzupełniające magisterskie i otrzymuje się tytuł "magister"

Po skonczeniu inżynierskich można zrobić uzupełniające magisterskie i otrzymuje się tytuł "magister-inżynier"

W kategorii "ważności" - nawyższe to sudzia magisterskie, potem inżynierskie a na końcu licencjackie. Wszystkie trzy tytuły dają zarazem wykształcenie wyższe!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi