xslimakx Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Witam! Mozecie mi wyjasnic pewna rzecz bo jakos nigdzie nie moge znalesc tej informacji... konczac studia magisterskie dostaje dyplom magistra i przy nazwisku mam mgr studia inzynierskie podobnie mam inz a licencjackie?? o co w nich chodzi??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Po licencjacie nie masz tytułu. Masz wykształcenie "wyższe techniczne" lub "wyższe zawodowe", a czasem zwane to jest "wyższe niepełne" - jakoś tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 licencjat jest tosamo co inzynier ale przy licencjacie niemasz tytulu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 aha dzieki za wytlumaczenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Mylicie się. Po ukończeniu studiów licencjackich otrzymuje się tytuł "licencjata". Po niektórych kierunkach studiów zawodowych (czyli licencjackich) można uzyskać tytuł inżyniera. Jak się potem dorobi magisterskie uzupełniające, to ma się "magistra inżyniera", tak jak po ukończeniu politechniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Niestety to Ty się mylisz - ja najpierw ukończyłem licencjata, a potem magisterskie uzupełniające i jakoś na dyplomie nie mam "magister inżynier" tylko "magister" Choć fakt, że miałem tytuł "licencjata", ale nie mówi się, że ma się wykształcenie "licencjackie" tylko tak jak napisałem wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Cytat Niestety to Ty się mylisz - ja najpierw ukończyłem licencjata, a potem magisterskie uzupełniające i jakoś na dyplomie nie mam "magister inżynier" tylko "magister" Choć fakt, że miałem tytuł "licencjata", ale nie mówi się, że ma się wykształcenie "licencjackie" tylko tak jak napisałem wyżej. Jak uzyskałeś tytuł licencjata, to po dorobieniu magisterskich masz magistra. Pisałam o tym, że po niektórych kierunkach licencjackich ma się inżyniera (nie licencjata) -- wtedy po "dorobieniu" reszty można mieć magistra inżyniera. Co do wykształcenia: oczywiście -- po studiach licencjackich ma się "wyższe zawodowe". Jaki konkretnie uzyska się tytuł, trzeba sprawdzać już na wybranej uczelni (i kierunku). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grippen Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Rany ludzie!!!! W kolejności - studia licencjackie - tytuł "licencjat" studia inżynierskie - tytuł "inżynier" studia magistersikie - tytuł "magister" Po skonczeniu licencjackich można zrobić uzupełniające magisterskie i otrzymuje się tytuł "magister" Po skonczeniu inżynierskich można zrobić uzupełniające magisterskie i otrzymuje się tytuł "magister-inżynier" W kategorii "ważności" - nawyższe to sudzia magisterskie, potem inżynierskie a na końcu licencjackie. Wszystkie trzy tytuły dają zarazem wykształcenie wyższe!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...