Skocz do zawartości
teraw

Bluescreeny Po Wyjśćiu Ze Stanu Wstrzymania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam następujący problem:

Sprzęt jak w sigiu, na tym stoi Windows7 RC.

Mogę bez problemów włączać, wyłączać i uruchamiać ponownie komputer.

Jeśli jednak przejdzie w stan wstrzymania, to po wyjściu z niego po kilku sekundach następuje bluescreen i reset.

Po resecie takim komputer nie chce się ponwnie uruchomić i muszę odłączyć go na chwilkę od prądu, aby poprawnie wystartował.

Wie ktoś, co to może być i jak sobie z tym poradzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

postawiłbym na sterownik albo grafiki, albo muzy

pamietam na xp mialem schody na x-fi po wstrzymaniu, dźwięk sie sypał i ogólnie była jazda, więc totalnie to wyłaczałem

stery są teraż nowsze, ale do tego systemu może nie dokońca zoptymalizowane(optymalizacja u creative....) więc to może być problemem

xp z natury więcej znosi, ma dojrzalsze stery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauważyłem ponadto, że jeśli go uśpię i zaraz potem obudzę, to wstanie, natomiast jeśli trochę postoi uśpiony, to się zwiesi, tryb uśpienia to oczywiście suspend to ram.

no i dlaczego, skoro byłaby to wina tylko sterownika, to nie chce wstać po resecie? wiesza się na wykrywaniu ramów i trzeba go odłączać od prądu?

może windows 7 ma jakieś problemy z obsługą systemów zarządzania energią (eist itp.)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi