Włodi Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) Problem jest dosyć często spotykany, zdaję sobie z tego sprawe, przegrzebałem dziesiątki podobnych tematów na różnych forach aż dotarłem do tej stronki: LINK Wykonałem prawie wszystkie czynności które zaleca autor i nic. Piszę np tego posta teraz, w tle nic nie jest właczone a dysk pracuje na najwyższych obrotach non stop! Na XP było w prządku. Na viście 32bit też był ten sam problem ale po jakimś czasie znikał sam. Co radzicie zrobić bo ja juz nie mam żadnego pomysłu. Edytowane 22 Maja 2009 przez Włodi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Link popraw, bo nie działa i nie wiadomo co za porady tam są. Automatyczna defragmentacja (ew. inny zainstalowany program do tego - O&O defrag w nowszych wersjach), indeksowanie, wstępne ładowanie do pamięci, windows search.. Zresztą - jest dział windows vista i tam raczej powinieneś pisać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) Link poprawiłem. auto defrag.mentacje wyłączyłem, ideksowanie, widnows search również. Jedyne z tych ktore wymieniles to nie probowalem 'wstepne ładowanie pamięci'. Możesz po krótce opisać jak to wyłączyć? PS. Teraz praca dysku jakby trochę ustała i narazie jest w miare spoko ale mimo wszystko proszę o odpowiedź. EDIT: Sory ale nie zauważyłem tego działu i tutaj prośba do moderatorów, zeby ewentualnie przenieśli tam mój temat. Dzieki;) Edytowane 22 Maja 2009 przez Włodi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Znów to samo. Ludzie pomóżcie bo mi zaraz dysk całkiem padnie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 klikasz START - URUCHOM - wpisujesz polecenie "services.msc" - szukasz usługi "WSTĘPNE ŁADOWANIE DO PAMIĘCI" - PPM wybierasz WŁAŚCIWOŚCI - zatrzymujesz i włączasz usługę... to Tyle.. Pobaw się jeszcze w usługach, Zaawansowanych właściwościach systemu (zakładka wydajność). Ja jeszcze zrobiłem optymalizację jak pod dysk ssd (mam 2xWD3200AAKS w raid 0) znalezionej na FORUM OCZ. Mi fajnie to pomogło.. Ale wszelkie zmiany w rejestrze robisz na własną odpowiedzialność - nie biorę odpowiedzialności za ew. zmiany jakich dokonasz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 A co sie zmieni ogólnie jak wyłącze to 'WSTEPNE ŁADOWANIE DO PAMIĘCI"? Coś sie pogorszy, strace na wydajności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 http://vista.bajo.pl/faq,395,na,czym,poleg...dows,vista.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Sądząc po tym artykule to sporo stracę na wydajności wyłączając tę funkję. Jak myślicie warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Nie warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaensainen Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Wyłącz indeksowanie plików na dyskach i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...