irden Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Witam mój sprzęt to : core 2 due E6320 1,86 GA 965P-DS3 zasilacz modecom feel III 500w 2x 1 gb 800 mhz dual channel kingston Z miesiac temu podkrecilem procesor do 3,5 ghz . PRzetestowalem wszystko , temperatury byly okey . Dwa dni temu nagle sie zresetował . Pokazał sie niebieski ekran (jakies pół sekundy )i reset kompa -> powrót do wczesniejszych ustawien biosa(odkręcił sie) . Zostawiłem go w spokoju , az do dziś . Znowu probowalem podkrecic i udało sie , ale jedynie w biosie , natomiast na ekranie startowym widac nadal 1,86 w sytemie i w cpuz tez. Nie wiem co zrobic , a procesor nadal pracuje tak jak 1,86 a nie 3,5 ghz . POMOCY!!. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Spróbuj zmienić baterie płyty głównej. Może padła, nie trzyma ustawień biosu itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 a funkcje oszczędzania energii nie masz aby czasem włączonej? u mnie na co dzień rdzeń ma 6x260 (1560mhz) a po włączeniu jakiejś aplikacji ma 12,5x260mhz czyli 3,25GHz. Włącz jakąś grę i w tle odpal CPU-Z i wtedy zobacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irden Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 oszczedzanie energi mam wylaczone , a problem polega na tym , ze w biosie wszystko ladnie sie ustawia tylko poza nim nie wchodzi w zycie. Mówne tu konkretnie o opcjach procesora . Inne rzeczy takie jak pamieci , czy nawet kolejnosc odczytywania floopy , cdrom , hd , wszystko sie zapisuje i poza biosem działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...