Skocz do zawartości
irden

Dziwny Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mój sprzęt

to :

core 2 due E6320 1,86

GA 965P-DS3

zasilacz

modecom feel III 500w

2x 1 gb 800 mhz dual channel kingston

Z miesiac temu podkrecilem procesor do 3,5 ghz . PRzetestowalem wszystko , temperatury byly okey . Dwa dni temu nagle sie zresetował . Pokazał sie niebieski ekran (jakies pół sekundy )i reset kompa -> powrót do wczesniejszych ustawien biosa(odkręcił sie) . Zostawiłem go w spokoju , az do dziś . Znowu probowalem podkrecic i udało sie , ale jedynie w biosie , natomiast na ekranie startowym widac nadal 1,86 w sytemie i w cpuz tez. Nie wiem co zrobic , a procesor nadal pracuje tak jak 1,86 a nie 3,5 ghz . POMOCY!!.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a funkcje oszczędzania energii nie masz aby czasem włączonej? u mnie na co dzień rdzeń ma 6x260 (1560mhz) a po włączeniu jakiejś aplikacji ma 12,5x260mhz czyli 3,25GHz. Włącz jakąś grę i w tle odpal CPU-Z i wtedy zobacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oszczedzanie energi mam wylaczone , a problem polega na tym , ze w biosie wszystko ladnie sie ustawia tylko poza nim nie wchodzi w zycie. Mówne tu konkretnie o opcjach procesora . Inne rzeczy takie jak pamieci , czy nawet kolejnosc odczytywania floopy , cdrom , hd , wszystko sie zapisuje i poza biosem działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi