Skocz do zawartości
makumba001

Modernizacja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zamierzam zmodernizować mojego kompa jak najniższym kosztem.

Obecnie mam

AMD 64 3200 venice

DFI Lanparty NF4 Ultra-D

2 x 512 Geil

MSI 7600GT

Chiftek 450

dysk itp.

Chcę sprzedać mobo, procka i pamięć, nie wiem ile uda mi się za to wziąć a mam jakieś 300 zł wolnej kasy, i tu mam do Was pytanie czy mam jakąś szanse zmieścić się tej kwocie 300 + ze sprzedaży części na nowy proc + mobo +2 Gb ram. Myślałem o czymś takim:

ASROCK A780GXH/128m ok 270 zł

AMD Athlon 64 X2 5200+ AM2 BOX ok 230

OCZ DDR2 2048MB 800MHz CL5.0 BOX Value ok 90

Zastanawiam się tez nad sprzedażą grafiki i przesiadką na integre jak by brakło kasy tylko czy 3200 Hd w porównaniu z 7600 gt będzie dużo słabiej śmigało?

Pozdrawiam i z góry dzięki za poradę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie czy to ma sens lepszy procesor, gorsza grafika ale platforma nowsza

czy zostać na starym

poprostu nie che się władować jak poprzednio, wydałem na kompa 3000 dobra płyta z myślą o rozbudowie a tu za pare miesięcy AMD zmieniło podstawke zero wsparcia dla 939 i "zostałem z ręką w nocniku". Teraz wchodzi AM3 i pewnie za chwile wymyślą cos nowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi