konrad91ck Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Witam. Mam problem z brakiem obrazu na monitorze LCD Nec 22WMGX. Czasami, gdy załączam komputer, na monitorze wyświetla się komunikat "Brak sygnału" i słychać dziwne, lekkie piszczenie z monitora. Czasami restartować komputer, i wyłączać i ponownie włączać monitor, żeby załapało. Kabel (DVI) raczej nie jest uszkodzony, niestety nie mam od kogo pożyczyć innego kabla, aby sprawdzić. Być może to problem karty graficznej (Sapphire Radeon HD3870)? Dla sprawdzenia, podpinałem LCD do obu portów DVI, ale na obu występuje ten sam problem. Komputer, jak i monitor, mają już rok, wciąż są na gwarancji, ale chciałbym uniknąć konieczności oddawania ich do serwisu. Ma ktoś jakieś pomysły? :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inshane007 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Po 1-wsze sprawdz karte graficzna! po drugie: Jesli karta bedzie wporzadku oddaj monitor do servisu:D _______________ Sztuką jest Żyć! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 (edytowane) powiedz mi czy komputer odpalasz zanim wlaczysz monitor?ja tak czasem robie i efektem tego jest brak sygnalu(hd4850) - odlaczenie i podlaczenie kabla naprawia problem to taki maly bubel a nie cos z czym mozna isc do serwisu niestety Edytowane 6 Czerwca 2009 przez pkomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad91ck Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Dzięki za odpowiedzi. Tak, zwykle odpalam najpierw PC, potem monitor. Przestawiłem w biosie (mobo Asus P5K) opcję "Initialize graphics cośtam"(nie pamiętam dokładnej nazwy :) ) z PEG/PCI na PCI/PEG i jak narazie problemu nie widzę :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...