Jendrus09 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Mam do was duże pytanie. Czy tak naprawdę jest sens zakupu pamięci G.Skill 2x2GB 1000 mhz PI na procesor Phenom 2 X3 710 i płytę A780GXH ? Czy może lepiej zainwestować w polecane pamięci OCZ które są blisko 80 zł tańsze , lub inne pamięci 1066 mhz tyle , że na CL6. Słyszałem , że podkręcanie pamięci na AMD jest trudne i często bardzo mało efektywne. Czy to prawda ? Czy Phenomy X3 rzeczywiście maja ograniczenie do 1066 mhz na pamięciach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Kup tańsze. Mogą być 800Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrus09 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Słyszałem , że podkręcanie pamięci na AMD jest trudne i często bardzo mało efektywne. Czy to prawda ? Czy Phenomy X3 rzeczywiście maja ograniczenie do 1066 mhz na pamięciach ? Odpowie mi ktoś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Ja bym jednak na PI poleciał... Te 1000-ki bardzo fajnie się kręcą :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 (edytowane) Ja bym jednak na PI poleciał... Te 1000-ki bardzo fajnie się kręcą :). Bardzo śmieszne :P Gdyby się tak fajnie kręciły to nie miałbym w domu PK :P Weź OCZ Platinium 2x2 800 ale szukaj czarnych PCB. Dokładnie wczoraj poleciałem SPI na takim zestawie przy 1176 i 2,2V na Abit P35 Dark :] Tylko pendrive ze zrzutem w firmie został a chciałem na hwbot wrzucić :P Edytowane 14 Czerwca 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Śmiesznie to będzie jak wsadzisz do tego Abita PII... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 no ... ten ... uśmiałem się ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 (edytowane) Bardzo śmieszne :P Gdyby się tak fajnie kręciły to nie miałbym w domu PK :P Weź OCZ Platinium 2x2 800 ale szukaj czarnych PCB. Dokładnie wczoraj poleciałem SPI na takim zestawie przy 1176 i 2,2V na Abit P35 Dark :] Tylko pendrive ze zrzutem w firmie został a chciałem na hwbot wrzucić :PPisz co chcesz, aczkolwiek PI 1000MHz dają radę (nie tylko serią PK człowiek żyje ;)). Edytowane 18 Czerwca 2009 przez twec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...