Skocz do zawartości
Jendrus09

Sens Zakupu G.skill 2x2gb 1000mhz Pi

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do was duże pytanie.

Czy tak naprawdę jest sens zakupu pamięci G.Skill 2x2GB 1000 mhz PI na procesor Phenom 2 X3 710 i płytę A780GXH ?

Czy może lepiej zainwestować w polecane pamięci OCZ które są blisko 80 zł tańsze , lub inne pamięci 1066 mhz tyle , że na CL6.

Słyszałem , że podkręcanie pamięci na AMD jest trudne i często bardzo mało efektywne. Czy to prawda ? Czy Phenomy X3 rzeczywiście maja ograniczenie do 1066 mhz na pamięciach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jednak na PI poleciał... Te 1000-ki bardzo fajnie się kręcą :).

Bardzo śmieszne :P Gdyby się tak fajnie kręciły to nie miałbym w domu PK :P Weź OCZ Platinium 2x2 800 ale szukaj czarnych PCB. Dokładnie wczoraj poleciałem SPI na takim zestawie przy 1176 i 2,2V na Abit P35 Dark :] Tylko pendrive ze zrzutem w firmie został a chciałem na hwbot wrzucić :P

Edytowane przez BuMeL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo śmieszne :P Gdyby się tak fajnie kręciły to nie miałbym w domu PK :P Weź OCZ Platinium 2x2 800 ale szukaj czarnych PCB. Dokładnie wczoraj poleciałem SPI na takim zestawie przy 1176 i 2,2V na Abit P35 Dark :] Tylko pendrive ze zrzutem w firmie został a chciałem na hwbot wrzucić :P

Pisz co chcesz, aczkolwiek PI 1000MHz dają radę (nie tylko serią PK człowiek żyje ;)). Edytowane przez twec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi